Saturday, May 9, 2015

Apa hebatnya Vivix Shaklee ini??

Apa hebatnya Vivix Shaklee ini?

Mari baca...

saya ingin share kenapa Vivix Shaklee dikatakan sangat hebat...

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.
*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods.

Gambar merupakan bahan aktif yang terkandung dalam Vivix Shaklee yang menjadikannya sangat hebat.

Promosi dari May hingga Oct 2015 setiap pembelian 2botol Vivix dengan diskaun 5% ... Berbaloi hanya 2 botol boleh dapat keahlian secara percuma!

Hubungi saya untuk mencuba sendiri kehebatan Vivix Shaklee ini!

Salam Sayang

Farahiah Sainai
0123107784

Saturday, May 2, 2015

VITAMIN BAGUS UNTUK KESIHATAN

Kenapa saya kata Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan

Dr Bruce Ames, seorang ahli toksikologi dari UC Berkeley School of Public Health,telah membuat beberapa kajian dan eksperimen kepada beberapa vitamin dan mineral – B12, B6, niasin, vitamin C, vitamin E, zinc dan zat besi.Beliau menemui sesuatu yang amat mengejutkan, di mana kekurangan nutrien tersebut di tahap mikron boleh merosakkan sel, dan menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan termasuk kanser.

UC Berkeley telah menghantar cadangan kepada Shaklee untuk menjalankan Landmark Study di Harvard dan telah menerbitkan hasilnya dalam The Nutrition Journal pada tahun 2007.

Landmark study ni adalah untuk membuat perbandinngan antara:-
Orang yang mengambil Shaklee
Orang yang mengambil supplement lain
Orang yang tidak mengambil supplement langsung

Kajian dari UC Berkeley School Of Public Health mendapati mereka yang mengambil suplemen shaklee lebih sihat dari yang mengambil supplement jenama lain., mereka yang mengambil vitamin Shaklee menunjukkan kesan kesihatan yang paling baik dan apa yang menarik mereka yang berada dalam kumpulan Shaklee adalah jauh lebih muda, anggaran jarak 10 tahun.

Tuesday, April 7, 2015

Tukar Ubat Doktor Kepada Supplement Semulajadi

Ni sharing dari pengalaman saya sendiri. Panjang sikit cerita malam ni.
------------------------------------------------------- 
Saya pernah mengalami demam selsema sampai 2 minggu. Sakit kepala, ulser mulut, demam, selsema, loya je perut ni.

 Saya pernah jumpa doktor untuk mengesahkan keadaan saya, dan doktor akan bagi ubat - panadol, antibiotik , ubat selsema, ubat tahan muntah.. tu je. Selalu u olls pon dapat camtu kan. 😎😎 

Apa yang saya buat, saya tak makan pon ubat2 tu sebab saya TAHU RISIKO MAKAN UBAT LEBIH TERUK sebenarnya. 😲😲😲

Jadi saya gantikan ubat2 tu dengan supplement semujadi dari SHAKLEE.

 πŸ’Š Panadol saya gantikan dengan B COMPLEX
πŸ’‰Antibiotik saya gantikan dengan GARLIC
πŸ’ŠUbat selsema saya gantikan dengan VITAMIN C
πŸ’‰ Ubat tahan muntah saya gantikan dengan PEPPERMINT GINGER


Semua stok ni WAJIB ada dalam rumah saya. Alhamdulillah hampir 1tahun saya tak makan ubat doktor lagi dan kurang dapat sakit seperti dulu.  Anak2 pon Alhamdulillah kurang demam, kurang dapat sakit.

Subhanallah..Tq Allah..Tq Shaklee

# Untuk tempahan dan mendapatkan khidmat konsultansi boleh hubungi saya di 
fara435@yahoo.com @ 012-3107784

# Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi diilaman ini bukan bertujuan untuk merawat , mencegah , mendiagnose apa jua penyakit .Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Help Others to Help Others
Salam Sayang
Ibu Otomen
FaraSainai

Wednesday, April 1, 2015

Usah Khuatir Rezeki vs Ujian ALLAH SWT

SESUNGGUHNYA ALLAH YANG MENGATURKAN REZEKI KEPADA SEMUA MAKHLUKNYA

Hakikatnya krisis kenaikan harga barang telah berlaku ke atas manusia sejak pada zaman Rasulullah SAW lagi, dan ia telah direkodkan dalam hadis sahih.

Dari Anas bin Malik ra. dia berkata, “Harga barang menjadi mahal pada zaman Nabi SAW, lalu mereka (para sahabat) berkata, ‘Wahai Rasulullah, harga telah menjadi mahal maka tetapkanlah harga untuk kami.’” (Riwayat Abu Dawud)

Peristiwa ini berlaku apabila harga barang di pasar di Madinah naik, maka para sahabat bertemu Rasulullah meminta supaya Baginda menetapkan harga supaya orang-orang miskin dapat membeli barang dengan harga yang mereka mampu. Lalu apa jawab Rasulullah?

Baginda bersabda:
“Sesungguhnya Allah, Dialah yang menetapkan harga itu, Dialah Allah yang melapangkan, Dialah Allah yang menyempitkan, serta Dialah Allah yang memberikan rezeki. Dan sesungguhnya aku berharap agar aku bertemu Allah SWT dalam keadaan tidak ada seorang pun dari kalian yang menuntutku di dalam kezaliman terhadap darah mahupun kezaliman terhadap harta.” (Sahih. Riwayat Abu Daud)

Kenaikan harga barang tidak mengubah rezeki seseorang. Nabi menyatakan bahawa Allah-lah yang melapangkan rezeki seseorang hamba dan Dia juga yang menyempitkan rezeki mana-mana hamba yang dikehendakiNya.

Ini selari dengan firman Allah SWT, “Allah meluaskan rezeki dan menyempitkannya bagi siapa yang Dia kehendaki.” (Al-Ra’d: 26)
“Jika Allah melapangkan rezeki kepada hamba-hambaNya tentulah mereka melampaui batas di muka bumi, tetapi Allah menurunkan apa yang dikehendakiNya dengan ukuran. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui hamba-hambaNya lagi Maha Melihat.” (As-Syura: 27)

Usah khuatir kerana rezeki setiap manusia pasti dicukupkan dan tidak dikurangkan sedikit pun. Kenaikan harga sama sekali tidak mempengaruhi rezeki yang ditetapkan. Ini seperti mana sabda Nabi SAW, “Wahai manusia, sesungguhnya salah seorang kamu tidak akan mati sehingga dia mendapat seluruh rezekinya secara sempurna. Maka janganlah kamu tidak sabar dalam mendapatkan rezeki.

Tuesday, March 31, 2015

Testimoni : Sakit dada disangka sakit jantung

Assalamualaikum semua..

Rasa dah lama tak update blog fsjannah ni.. Sejak computer dah takde..laptop pulak rosak, ni pon usaha juga menggunakan hp walaupon cenonettt je tulisan..hehe

Hari ini saya cam tertarik bila baca blog  Puan Lia tentang customer anak buahnya yang consume vivix. Ceritanya sangat menarik yang ingatkan sakit jantung...tetapi..... jeng jeng jeng.. 
Meh kita baca..

Sebelum tu saya Kredit kepada blog Puan Lia . Kalau korang ada kes yang sama, boleh contact Puan Lia sendiri ok.

Bersama Group Jutawan Shaklee : Beza bagi saya

(JUTAWAN SHAKLEE berbeza)

Nampak tajuk tu tak? Apa yang bezanya? Meh saya kongsikan sikit..

Sejak berbisnes Shaklee , dan Alhamdulillah saya dalam kumpulan yang betul.
pada saya setiap masa sangat berharga. Dari bangun tidur dah set dalam kepala apa nak kena buat. Sepanjang hari setiap minit tu sentiasa bermonolog sendirian!
Buku checklist akan dibentangkan dan cek apa yang saya telah lakukan hari tu. 

Cek status dah update ke belum, solat dhuha mengaji istigfar zikir dah buat ke ..cukup ke tak, risau kalau tak buat tak cukup. 

Ada yang bila saya share, mereka tak nampak semua tu.. ada yang tanye,'' bisnes apa cmtu.. xde pon pakai smart2 lawa2 pergi jumpa nak coaching2 orang?'' Hehehe... 

Kan saya cakap bisnes Shaklee dalam group Jutawan Shakled sangat berbeza! Bukan produk semata-mata, yang sangat dititikberatkan dalam group ini AMALAM ROHANI dan PENTINGNYA ILMU. Dan NIAT bukan πŸ’²πŸ’²πŸ’²πŸ’² Semata2... Lebih dari itu! 

Tetapi setiap apa yang kita rancang Allah yang menentukan..Ujian yang Allah bagi tu nak kita berfikir bukan cepat mengalah! 

NAK JOIN? cuma rm75 je untuk seumur hidup! Tak perlu lagi nak bayar renew ahli setiap tahun... 

<Pasti Jutawan>

# Untuk tempahan dan mendapatkan khidmat konsultansi boleh hubungi saya di 
fara435@yahoo.com @ 012-3107784

# Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi diilaman ini bukan bertujuan untuk merawat , mencegah , mendiagnose apa jua penyakit .Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Help Others to Help Others
Salam Sayang
Ibu Otomen
FaraSainai

CERITA PISANG dan KITA

CERITA PISANG
Seorang guru kelas Tadika menganjurkan satu permainan yang sungguh menarik untuk murid-muridnya. Setiap murid diminta membawa beg plastik yang berisi pisang yang tertulis nama orang yang paling mereka benci ke kelas pada esok hari. Jadi, jumlah pisang yang perlu dibawa bergantung kepada jumlah orang yang dibenci.

Keesokan harinya, setiap murid membawa beg plastik berisi pisang masing-masing. Ada yang membawa tiga biji, ada juga lima biji dan paling banyak lapan biji. Semuanya sudah ditulis nama orang yang paling mereka benci.

“Sekarang simpan pisang tu. Jangan lupa bawa ke mana sahaja kamu pergi selama seminggu. Inilah permainannya. Selepas seminggu, kita akan tahu keputusannya” beritahu Cikgu.Kanak-kanak tersebut menyimpan pisang masing-masing di dalam beg.

Hari demi hari berlalu, pisang tersebut mula berbintik-bintik dan akhirnya menjadi busuk . Kanak-kanak itu mula merungut dan marah. Mereka tidak menyukai permainan itu lagi kerana selain beg berat, badan berbau busuk.

Ada yang menangis, enggan meneruskan permainan. Seminggu berlalu, pagi-pagi lagi murid-murid sudah bersorak. Permainan sudah tamat. Tidak ada lagi beban dan bau busuk yang perlu dibawa.

”Okey semua, apa rasanya bawa pisang dalam beg ke sana ke mari selama seminggu?” tanya Cikgu.
Semuanya serentak mengatakan mereka benci permainan itu. Mereka hilang kawan, sering diejek dan terpinggir. Lebih teruk lagi, terpaksa tidur, makan, mandi, bermain dan menonton TV dengan bau busuk.

”Itulah sebenarnya yang berlaku kalau kita simpan perasaan benci pada orang lain dalam hati. Bau busuk kebencian itu akan mencemari hati dan kita akan membawanya ke mana saja kita pergi. Jika kamu sendiri tidak boleh tahan dengan bau pisang busuk hanya untuk seminggu, cuba bayangkan apa akan jadi kalau kamu simpan kebencian sepanjang hidup kamu” beritahu Cikgu mereka.

Cikgu mengingatkan anak muridnya supaya membuang jauh-jauh perasaan benci daripada membebani hidup. Kemaafan adalah yang terbaik. Menyayangi lebih baik daripada menanam perasaan benci.

Friday, March 20, 2015

Kemurungan - Bahaya untuk Kesihatan

Apa Itu Kemurungan

  

Kemurungan adalah kesedihan. Kesedihan adalah emosi normal bila seseorang menghadapi peristiwa yang tidak menggembirakan. Kemurungan boleh menjadi penyakit jika terlalu serius atau terlalu lama hingga menjejaskan  keupayaan seseorang menjalani aktiviti harian. Kemurungan adalah sesuatu yang biasa berlaku. Dianggarkan sebanyak 30% daripada golongan orang dewasa menghidap kemurungan sekali atau lebih dalam masa hidupnya.


JUS PEGAGA - Petua Awet Muda

Pagi ni tekadkan hati...nak jadikan rutin minum jus pegaga tetiap pagi...bila baca khasiat dia buat saya lagi excited nak konsisten. 

Yang ni saya terbaca kat bebanyak blog..dalam istilah perubatan kata ini herba..bila rujuk kat pokok pegaga edisi Edisi wikiwiki

Pegaga disyorkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sebagai salah satu tumbuhan ubatan yang terpenting untuk dipulihara dan ditanam.   ”



Antara manfaat,kelebihan telan atau minum pegaga ni ialah:


  • Dapat mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Mencegah nyanyuk
  • Melambatkan proses penuaan ( awet muda tew!! +wudhu'..kalah SKII!! )
  • Menambah daya ingatan & merehatkan minda

 Kebelakangan ini pegaga banyak digunakan di barat sebagai tonik saraf untuk merehatkan dan menambahkan ingatan. Di India bagaimanapun ia juga banyak digunakan untuk mengatasi masalah kulit.

Di timur pula, pegaga juga digunakan untuk mengatasi masalah seperti kemurungan yang mungkin disebabkan oleh masalah fizikal. Kajian terbaru menunjukkan pegaga menunjukkan kesan positif terhadap sistem pengaliran darah dengan menguatkan salur darah dan kapilari. Ia telah menunjukkan kesan yang memberangsangkan bila digunakan untuk merawat kejang kaki, bengkak kaki dan masalah kaki terasa berat dan kebas.

Daun pegaga berfungsi sebagai astrigensia dan tonikum. Pegaga juga digunakan untuk revitalisasi tubuh dan otak yang lemah serta untuk kesuburan wanita.

Kesimpulannya pegaga sesuai untuk penyakit berikut :

1. Pembengkakan Hati
2. Demam, Campak
3. Sakit Tekak, Batuk Kering,
4. Asma, Brokitis, Pleuritis
5. Radang Mata Merah
6. Keputihan
7. Tekanan Darah Tinggi
8. Sakit Perut, Disentri, Cacing, Buasir
9. Tidak Selera Makan, Sakit Perut, Disentri, Cacing, Buasir
10. Keracunan Makanan
11. Batuk Darah, Muntah Darah
12. Busung, bisul
13. Infeksi Saluran Kencing (kencing kotor)

Pegaga atau nama saintifiknya Cantella asiatica boleh membangkitkan selera makan, membantu meredakan masalah penghadaman, mengatasi masalah buasir kerana mengandungi serat. Ia juga mampu melancarkan aliran darah, terutama bagi wanita yang ada masalah haid. Pegaga juga dijadikan ubat untuk merawat masalah keputihan yang menyebabkan faraj terasa gatal.

Air perahan daun pegaga juga dikatakan boleh menyejukkan badan dan elok diamalkan jika demam, mengalami masalah berak berdarah atau lelah. Amalan minum air rebusan akar pegaga ini dipercayai boleh membantu mengawal paras gula dalam darah di kalangan pesakit kencing manis. Malah, ada  yang menjadikannya sebagai minuman untuk menguruskan badan.

Selain itu, pegaga juga telah lama digunakan sebagai tonik untuk membersihkan darah, merawat ulser, sifilis, dan kelenjar limfa. Amalan meminum jus pegaga amat mujarab untuk membantu mereka yang bermasalah untuk tidur, merawat kerengsaan kulit dan tekanan darah tinggi. Walaupun pegaga amat baik dimakan mentah tetapi daun yang diramas dengan sedikit air amat baik jika disapukan pada kudis dan luka. Di samping itu, pegaga juga memberi kesan kepada beberapa peringkat pembentukan tisu seperti menghilangkan parut, membina kolagen, merangsang pembentukan rambut dan kuku. 

Pegaga juga dipercayai boleh mempercepatkan proses penyembuhan luka, ulser dan masalah kulit lain. Oleh itu tidak hairan jika ia dijadikan makanan wajib bagi wanita berpantang supaya luka bersalin lebih cepat sembuh.

Mengamalkan meminum jus pegaga dapat meningkatkan daya ingatan seseorang, disamping dipercayai boleh meningkatkan kebaikan prestasi kanak-kanak yang mengalami kecacatan akal.

Best tak? Sejujurnya saya seorang yang mengamalkan makan ulam-ulam sejak berumur 5tahun lagi.. salah satu ulam awal-awal saya belajar makan adalah PEGAGA...


Utk buat jus pegaga

  • Daun pegaga secukup rasa
  • Brown sugar dalam sesudu tecik (kalau saya tak suka letak gula..lebih suka kosong)
  • Air suam ( saya lebih suka guna air dari penapis GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE) airnya lebih sedap.. jernih dan bersih! 

Cara nak buat?

Bancuh brown sugar dgn air panas sket
Daun pegaga tadi blend dengan air suam
Selesai blend tapis then campur dengan air brown sugar tadi
Pastu...kita minum dulu!!
P/s: Saya tak pakai ais  tapi lagi sedap kalau simpan dalam peti..kasi sejuk skit minum... kalau tgh pantang seelok-eloknya biarlah suam ..kalo minum immediate lepas blend rase dia mcm ala2 air tebu..


Lepas ni kalo pegi pasar..."makcik!! Pennywort se!" Heheheh

Nak awet muda ni memang kena rajin makan ulam-ulam ni. Plus pulak dengan supplement Shaklee kan, lagi la bertambah meletop awet mudo bak hang ! hehehe

Nak cuba supplement shaklee? 


# Untuk tempahan dan mendapatkan khidmat konsultansi boleh hubungi saya di 
fara435@yahoo.com @ 012-3107784

# Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi diilaman ini bukan bertujuan untuk merawat , mencegah , mendiagnose apa jua penyakit .Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Help Others to Help Others
Salam Sayang
Ibu Otomen
FaraSainai

Wednesday, March 18, 2015

Perasaan takut, ngilu, seriau, ngeri bagi ibu selepas bersalin ialah sembelit ketika dalam pantang. Ngeri sebab risau sangat-sangat jahitan di bahagian luka bersalin tertetas!
Tambahan saya bersalin ketiga-tiga anak secara czerian.. pembedahan. Mak ai..ngilu! 

Sunday, March 15, 2015

Nak Kulit Cantik dan Kurus Macam Orang Korea?

Baru-baru ini ,saya tak terjebak dengan Drama K-Pop pulak.. Emergency Couple.. tengok setengah jalan je mula2.Tapi memang betul la, bila menonton drama Korea ni, selain jalan cerita dan scenarynya, pelakon juga merupakan point utama kenapa orang minat. Betul tak? Bagi saya pelakon Korea ni comel-comel dan sedap mata memandang. Alaaa, artis Korea kan ramai buat pembedahan kosmetik? Lagipun dah keturunan lain mestilah muka pun lain betul tak.

Hehehe...ok, saya tidak kata nak cantik (perawakan) macam artis Korea. Saya cuma kata nak KULIT CANTIK dan KURUS macam ORANG KOREA. Masyarakat Korea diakui dunia sebagai masyarakat yang kulitnya cantik dan sihat, dan masyarakat Korea juga merupakan antara masyarakat yang paling rendah kadar obesitinya. 

Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) statistics bear out the Korean miracle. In an increasingly spherical world, Korean obesity rates are shockingly low. As of 2009, Korea’s obesity rate was just 3.8%, slightly below the second thinnest nation, Japan, and rating pretty well against non-OECD states India (2.1%), Indonesia (2.4%), and China (2.9%). The data also shows that these rates have held steady over the last decade, in contrast to many other OECD states where rates have climbed (and in stark contrast to the United States, where rates have skyrocketed).

Tampil Cantik Dengan Set Skin Care Nutri White Shaklee

Tampil Cantik Dengan Set Skin Care Nutri White Shaklee

Selain daripada supplemen untuk kesihatan badan, Shaklee juga ada menyediakan Set Kecantikan Kulit Muka, iaitu Nutri White Shaklee dan Enfuselle Shaklee. Harini saya nak bercerita pasal Nutri White Shaklee.
Saya ada dengar jugak, ada yang menyatakan yang Nutri White Shakleeni lebih kurang sama dengan SKII tapi lebih murah berbanding dengan SKII dan medapat manafaat yang hampir sama. 

SKIN CARE NUTRIWHITE - lebih sesuai utk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk sbb ianya berfungsi lebih kepada mencerah, dan kandungan vitamin C yg tinggi tak sesuai utk kulit yg sensitif dan berjerawat teruk. Nutri White Shaklee bertindak dengan 5 cara iaitu 

1. Menghalang kerosakan akibat daripada sinar matahari dan alam sekitar. Ia melindungi kulit anda daripada rosak, gelap kesan dari sinar cahaya matahari dan uv. 
2. Mengurangkan pigmentasi kulit muka anda dan mencegah kulit muka menjadi kusam 
3. Menyekat pigmentasi gelap dan tompok-tompk gelap 
4. Mencerahkan kulit muka 
5. Memperbaharui sel kulit muka, mengeluarkan sel-sel mati. 

Saturday, March 14, 2015

Doa tambah susu ibu

Salam sayang buat semua ibu2 menyusu yang membeli supplemen shaklee dari saya..baik yang saya kenal di alam realiti atau di alam maya.Maafkan saya sekiranya saya tak berkesempatan utk hari2 bertanya khabar anda atau kadang2 tu sebulan sekali baru saya dapat menghantar email.(maaf banyak-banyak)....

Saya ni pun manusia biasa, tak termampu saya nak check satu2. Diluar kemampuan saya..
 Hanya doa yang sentiasa hari2 sy kirimkan buat semua.. 

Dan dengan update laman fsjannah.blogspot.com ni,  dengan harapan anda membacanya apa yang saya kongsikan untuk manfaat bersama-sama.

2 Sebab Orang Anti MLM Bisnes

Saya nak kongsi dengan semua tentang penyalahgunaan bisnes MLM sehinggakan orang ramai anti dengan bisnes MLM ni.


Fakta:
Multilevel Marketing (MLM) ialah strategi pemasaran dimana setiap pengedar dibayar komisyen/bonus berdasarkan jualan peribadi dan jual berkumpulan. Tak semua bisnes MLM itu tak bagus tapi hanya segelintir yang dah terkena dengan perangkap MLM maka bisnes MLM dicop skim cepat kaya,skim setan bertopeng manusia yang berleluasa di akhir zaman.

Friday, March 13, 2015

5 sebab saya pilih soya ESP

Ramai yang takut nak ambil ESP (Soy Protein Isolate Powder) sebab dengar soya jer terus fikir bukan2.Terlebih baca keburukan soya. Kesian soya..hihi

 Ini lah soya ESP pilihan saya. bancuh dengan plain water ja. Lagi suci mulus tulus

Sebelum kita nilai sesuatu apa kata kita ambil tahu dulu.Tak kenal maka tak cinta.

ELDERBERRY Berry Premium yang MENAKJUBKAN


Elderberry atau nama saintifiknya Sambucus Nigra adalah Berry bertaraf  PREMIUM High CLASS. Kalau di dalam salasilah Keluarga Berry. So forget about blue berries, acai berries no no no. Anda mahukan yang terbaik ini yang perlu anda pilih.




Elderberry merupakan buah yang poplar dan telan lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Monday, March 9, 2015

GET CLEAN WATER FILTER TERBAIK SHAKLEE JIMAT DAN MURAH


WATER FILTER SHAKLEE TERBAIK



JUS PENAPIS AIR SHAKLEE TERBAIK - Water Pithcer SHAKLEE 

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Saturday, March 7, 2015

Nutrisi kehamilan dan penyusuan susu ibu yg sihat

Harini nak kongsi topik info mengenai kehamilan dan penyusuan. Memandangkan majoriti customer saya adalah dari golongan ibu menyusu dan ibu hamil maka sewajarnya saya kongsikan artikel itu disini....



Nutrisi yang baik memainkan peranan penting dalam proses kehamilan dan bayi yang bakal lahir. Dalam tempoh kehamilan dan penyusuan susu ibu, tubuh memerlukan lebih banyak nutrisi untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan bayi dan juga ibu. Di sini terdapat beberapa nutrisi penting yang diperlukan bagi menyokong Kehamilan dan Penyusuan Susu Ibu yang sihat.

Friday, March 6, 2015

Healing Crisis

. Jom baca soalan2 yang berkaitan tentang ini….buat rujukan dan guidance.. 

QWhat is healing crisis?
A:Healing crisis is a process in which the body undergoes an intense period of cleansing and rebuilding. As part of the healing process the body will begin to discard toxic residues which have build up in your body over the years.During the process of toxic elimination, your body will experience some of the uncomfortable signs and symptoms, and this is recognized as healing crisis. In Chinese Medicine philosophy, true healing should always be preceded by a healing crisis.

Kenapa saya pilih soya non-gmo

Memandangkan bulan ni Shaklee Malaysia buat promosi best iaitu ESP Buy 6 free 1 (haa.. cepat-cepat grab bulan ni murah, sebelum GST bulan depan.. Boleh la korang nak beli stok untuk diri sendiri atau kongsi dengan rakan2),jadi saya nak cerita sikit tentang ESP ni khasnya  perbezaan ESP berbanding jenama lain.

Salah satu perbezaan ESP jenama Shaklee berbanding soya jenama lain adalah soya shaklee dibasuh dengan menggunakan air. Tahukah anda kebanyakan jenama soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses.Alkohol ini menyebabkan isoflavanes didalam soya termusnah. Sedangkan isoflavanes ini lah yang penting dalam pencegahan kanser. Jadi kalau ada yang kata makan soya punca kanser, memanglah betul sebab soya yang dah diproses dah tiada khasiat isoflavanes . Berbeza dengan ESP Shaklee. Soya Shaklee dibasuh menggunakan air untuk mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein dan juga keseluruhan kebaikan soya. 

Thursday, March 5, 2015

Jangan Fikir Buruk Tentang Allah


KENAPA PENTING UNTUK TAHU TENTANG INDEKS GLISEMIK

KENAPA PENTING UNTUK TAHU TENTANG INDEKS GLISEMIK

APAKAH DIA INDEKS GLISEMIK ?


 Diperkenalkan pada tahun 1981 oleh seorang ahli sains bernama Dr. Jenkins. Beliau telah menerangkan konsep ini dalam American Journal of Clinical Nutrition sebagai panduan untuk seseorang mengekalkan kestabilan gula dalam darah. Beliau telah mengklasifikasikan karbohidrat berdasarkan bagaimana tubuh manusia bertindakbalas kepadanya. Kadar penyerapan karbohidrat dan kepantasannya menjadi glukosa dalam darah dikira sebagai satu indeks atau petunjuk. Indeks ini dipanggil Indeks Glisemik. Baca : Glisemic Index (GI).

Tuesday, March 3, 2015

Ceritaku bersama ESP

Assalamualaikum semua.. 

saya tah tahan terpaksa juga luahkan perasaan saya ,bagaimana pengalaman saya bersama ESP Shaklee.... 

Pengalaman pertama kali pada tahun 2010 , sewaktu itu saya menyusukan anak ke-2. Memang saya tersangat teruja bila susu yang tiba-tiba drop semakin menjadi-jadi pulak banyaknya. Dan saya teruskan masa mengandungkan anak ke-3 .

Sepanjang mengandungkan anak ke-3 ESP dan set mengandung adalah teman saya. Sepanjang 9 bulan saya tidak rasa penat langsung, walaupun masa itu saya juga terpaksa menyusukan anak ke-2 atau kita sebut tandem nursing... 

Kulit Semakin Berseri dengan ESP (energizing soy protein)

Assalamualaikum semua yang sudi membaca blog until jannah..

Kebetulan bulan ni ada promosi ESP kan , apa kata saya sharing serba sedikit testimoni diri saya selepas consume ESP bersama-sama dengan Vitamin yang lain. Yang bestnya, HANYA dengan ESP macam-macam tau anda dapat kebaikan darinya. 

Sebelum tu... saya nak cerita la sikit apa itu ESP ni yang digembar gemburkan sejenis protin yang bukan GMO.. detail boleh klik sini. 


Wednesday, February 25, 2015

Kelebihan performance drink Shaklee - minuman elektrolit terunggul


Salam petang buat semua pembaca blog fsjannah. Moga perkongsian petang ni bermanfaat buat semua..kerana cerita petang ini mengenai minuman hangat di musim panas dan risiko strok haba. Bukan air milo atau horlicks tapi minuman tenaga Performance Drink Shaklee. Ia dijual dalam bentuk serbuk ala ala just tang. Lazat.  Kalau dulu dulu saya tak pandang sangat apa istimewanya kelebihan performance drink shaklee ni...Memang ada sentiasa setin kat rumah tapi jarang berusik, hanya bila demam atau cuaca panas terik baru saya minum, tu yang sampai keras2 serbuk tu.. Dan hanya minum ketika musim berpuasa saya bekalkan untuk suami saya kerja malam, dan kadang-kadang time dia pergi main futsal.. hehehe...  tapi tak tahu terperinci pentingnya minuman tu. Tapi selepas baca serba sedikit tentang pentingnya minuman elektrolit dan diberi penjelasan dan sharing dalam group BNC, barulah datang kesedaran untuk rajin minum.hihi

Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion..
Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan.

9 SEBAB utama kita kene minum air

Daripada apa yang saya baca...disini saya senaraikan 9 sebab utama kita kene minum air...

1. Weight loss < -- jadi siapa2 yang dalam proses berdiet... harus makes sure tak berenggang dgn plainwater..Tahukah anda yang AIR adalah alat terbaik untuk menurunkan berat badan..kenapa..sebab ianya dapat menggantikan minuman yang berkalori tinggi seperti soda dan juice..Dan yang anda perlu tahu yang AIR ni bertindak menekankan selera makan anda...maksud saya mcm ni.. Dikala anda berasa lapar,yang sebenarnya anda hanya haus..so instead of minum air.anda pergi makan...cemanalah nak diet..jadi cukup sekadar minum air okay.Water has no fat, no calories, no carbs, no sugar. Drink plenty to help your weight-loss regimen.

Tuesday, February 24, 2015

Testimoni MealShake: Akhirnya Lia temui penawar utk irfan,yg ada masalah bronchitis & Asma.... Alhamdulillah.

Salah satu sebab saya suke bisnes online ni ialah.. saya dapat tambah kawan.yahooo .. biarpun kenal di alam maya jer.... Kalau nak ikutkan ..hari2 ada testimoni2 best2... saya je yg tak sempat nak share kat sini...lately busy yang teramat..pagi ptg siang mlm kerja.. (tidur?..sambil tidur pun otak bekerja..ahaksss..)Kepada yang saya belum follow up atau tak sempat bertanya khabar..... saya harap anda semua sejahtera di bwh lindungan rahmatNya.. hanya doa yg sy kirimkan buat ada semua..kalian tetap di hati saya...
Dipendekkan cerita... ptg ni sebenarnya saya nak kongsi testimoni si Lia ni...yang gembira dgn suplemen yg dibelikan utk anaknya dan juga dirinya.. Jom baca

Rahsia Langsing Bertenaga dengan VITALEA

Vitalea, multivitamin tertua dunia, dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee pada 1915.




Tumpang bangga kerana multivitamin yang saya makan sekarang adalah jenama Shaklee. Tapi ramai lagi yang tak tahu kehebatan vitalea Saya sendiri dulu takut tengok pil ni.. Dahla saya tak berapa suka pil2
vitamin semua ni.. Tapi bila diri sendiri konsisten makan Vitalea. Memang saya akui hebatnya vitamin tertua dunia Vitalea untuk cantik dan sihat dari hujung rambut sampai hujung kaki. Untuk tenaga, Untuk langsing, Untuk anggun cerdas. Pendek kata VITALEA adalah nutrisi untuk sel yang sihat.

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah
   Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata 
   Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca –
La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin -
   Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi 
   Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad 
   Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim .

   Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat    
   yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

Saturday, February 21, 2015

Dari Hamil, Berpantang, Menyusu Shaklee Tetap Dihati

Assalamualaikum semua. Cuti-cuti ni apa yang korang buat kat rumah tu. Kalau free jom baca Kisah seorang ibu yang mulanya dia Tak kenal Shaklee. Tapi lepas satu-satu masalah dalam kehidupan dia Shaklee banyak membantu, dengan izin Allah swt la kan semua tu... akhirnya dia TERJATUH CINTA... jom baca kisah menarik dan panjang beliau...
--------------------------------
Tak kenal maka tak cinta..
"Saya mula kenal dengan Shaklee ketika naik kerja setelah habis pantang pada tahun 2012. Waktu tu suami cerita tentang ESP yang boleh tingkatkan pengeluaran susu. Ketika itu saya hanya mengepam susu dan bagi pada anak saya, Nafisah menggunakan botol. Tiada “direct feed” sebab Nafisah tidak pandai menghisap. Pelik juga. Tapi saya biarkan je sebab pada saya lebih selesa .

Friday, February 20, 2015

Kebaikan dan Khasiat Vitamin Penjagaan Sendi Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Vitamin untuk kesihatan sendi (tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecari sinovia)


Bayangkan jika salah satu sendi gagal berfungsi, pastilah pergerakan jadi terbatas. Terutamanya kepada mereka yang aktif. Tak kiralah sama ada mereka yang aktif bersukan,  kerja yang banyak pergerakan  atau yang suka pada aktiviti lasak dan ekstrem kesihatan sendi wajib diambil serius. Jangan pandang enteng tau!



Sendi yang sihat bermakna tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecari sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) iaitu komponen-komponen sendi; mendapat keperluan nutrisi dari yang mencukupi yang diserap oleh tubuh. Sendi yang sihat dan kuat dapat memberi keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

TESTIMONI : Hilangkan Parut Campak dalam 5 HARI

Saya masih teringat lagi yang kawan saya memang dari kecil tak pernah kena demam Campak .

kalau kecil-kecil kena takde la rasa teruk sangat kot sebab parut boleh cepat hilang. Ini dah tua ngko... memang tang parut tu yang memang susah giler kan. Tambah-tambah kat area muka... 

So kat sini saya nak share la sikit kisah Master Herny , bagaimana dia boleh cantik semula selepas kena campak, memang syok sangat. JOm baca apa dia cerita.

Thursday, February 19, 2015

Semakin Berseri Dengan ESP Shaklee

Masih ingat testimoni saya selepas consume beberapa vitamin Shaklee?? 
Jom baca kat sini .

Hari ini saya nak share kulit saya semakin berseri selepas ambil ESP (Energizing Soy Protein) ..

Tadaaaa.... 

shawl neolofa tu 1st time cuba.. hehe 
Semakin hari semakin saya dapat rasakan PERBEZAAN pada kulit wajah saya. 

Vitamin Untuk Kesihatan Sendi: Advanced Joint Health Tablet

Soalan popular bagi Shaklee Advanced Joint Health Tablet


Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yg dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yg sihat. Ia dihasilkan dari ramuan yg bertindak dgn pantas bagi menyokong makanan kesihatan yg diperlukan oleh sendi-sendi.

Siapakah yg memerlukan khasiat Shaklee Advanced Jointh Health Tablet?

Lelaki dan wanita dewasa yg mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yg mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Ibu Panik Nak Tambah Susu

Video: Ibu menyusu ini panik nak tambah susu!! Apa dia buat??


Assalam..


Sebelum saya teruskan...
Jemput tonton video ini terlebih dahulu...

Nak tau kenapa ibu ini panik sangat nak tambah susu badan??..

hmm..kenalah dengar cerita daripada beliau sendiri yer..

nanti panjang pulak karangan saya.. ;)




Ibu Yg PANIK Nak Tambah Susu Badan; Hingga Sanggup.... from iReach HD 

Wednesday, February 18, 2015

Apa Kata Professional Tentang SHAKLEE



Saya sedang membuat blogwalking ke blog-blog SID luar negara. Hmmm impresive, ramai professinal yang mempercayai shaklee dan terlibat dalam bisnes shaklee kerana shaklee sebuah syarikat yang boleh dipercayai. Bukan apa, ada rakan-rakan shaklee saya yang mengadu ipar-duai mereka yang menjadi doktor sibuk membantah penglibatan mereka dalam bisnes ini.

 Kata ipar-duai ini, shaklee ni tak bagus, side-effect dia dasyat. Ada pesakit (doktor lain punya pesakit) yang mengalami masalah hati kerana mengambil shaklee secara konsisten. Saya bukan nak menutup mata terhadap berita-berita ini. Masalahnya mereka yang mendakwa professional ini tidak membawa bukti yang kukuh untuk menuduh shaklee. Yang ada hanyalah anggapan semata-mata. Tiada pula mereka mengkaji secara lanjut bagaimana corak pengambilan vitamin, apa sejarah pesakit sebelum ambil shaklee, ada tak pesakit mengambil vit lain, gaya hidup pesakit dan pelbagai lagi keraguan yang boleh dipertikaikan. Saya sedih sebenarnya, saya percaya SID diluar sana bukan memikirkan keuntungan semata-mata apabila memilih shaklee sebagai bisnes mereka, tetapi kerana keberkesanan dan kebolehpercayaan terhadapa jenama ini. Jika tidak mahu percaya, buatlah kajian sendiri. Beratus-ratus artikel telah di bentangkan dan dibukukan diluar negara.

Vitamin Untuk Kesihatan Sendi : Advance Joint Health Tablet Shaklee

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan


Hari ini saya nak bercerita tentang vitamin untuk kesihatan sendi. Jangan buat tak tahu Shaklee juga ada produk untuk penjagaan sendi ni iaitu Advance Joint Health Tablet (AJHT).





Vitamin ini dihasilkan daripada satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi sendi. 

Tuesday, February 17, 2015

Set Resdung Shaklee Untuk Rawatan Penyakit Resdung


Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia.Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini.  Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama sinusitis. Masyarakat lazimnya menganggap penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Basic-H ~ Kegunaan semasa Emergency


KEGUNAAN SEMASA EMERGENCY 



CARA:

1. Menghapuskan kutu di atas kepala Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas

2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.

3. Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga

4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor) Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.

5. Sakit gigi Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.

9 Amalan Di Trimester Pertama Kehamilan

“Puan, anda disahkan hamil” kata Doktor yang cek kita…. (ayat dalam cerita drama.. hihih tak tau la kalau realiti macam mana). Lepas tu biasanya pelakon yang jadi suami akan menjadi happy gila tahu isteri dia dah pregnant…  kih kih kih

Masa ini memang sangat happy la kan, macam saya tak perlu nak doktor sahkan, cek UPT dah tau dah, just biasanya saya akan pergi klinik untuk scan baby bila dah besar sikit, untuk dapatkan due date.

Tak kisah la kan macam mana, tetapi paling penting dari saat itu anda harus mula menjaga kehamilan dengan baik agar bebas daripada komplikasi dan berpeluang menimang cahaya mata yang sihat.

Pemakanan sihat awal kehamilan

Baru hamil?


Jika anda baru sahaja tahu yang anda hamil, tahniah! Memandangkan sekarang anda bakal menjadi ibu, anda mungkin tertanya-tanya apa yang anda boleh dan tidak boleh makan, dan berapa kalori yang anda perlukan. 

Monday, February 16, 2015

Asid Folik (Acid Folic) Penting Kesihatan Janin

Usia janin dikira berdasarkan hari pertama hadi berakhir, ia kerana sukar menentukan secara tepat bila ibu mengalami ovulasi (waktu subur di mana sel telur dikeluarkan oleh kilang telur) dan bila sel sperma bersenyawa dengan sel telur.


Disebabkan pengiraan kehamilan bermula pada minggu terakhir ibu haid, ia bermakna usia janin yang dikandung ibu adalah berkurangan dua minggu. Minggu pertama adalah minggu terakhir haid walaupun belum persenyawaan berlaku.
Ibu sudah boleh mengira hari. Pada minggu ini hormon FSH (follicle Stimulating Hormone) perlahan-lahan mula dikeluarkan untuk membantu permatangan sel telur. Persenyawaan (pertemuan sel sperma dan sel telur) baru berlau 12-14 hari lagi di mana selepas berlaku persenyawaan maka terbentuklah embrio.

Sunday, February 15, 2015

Kelebihan Shaklee B Complex Dan Masalah Stress

Stres Adalah Pembunuh

Apa Yang Berlaku Kepada Tubuh Ketika Stres
Kepala : Stres menyebabkan Kemurungan, sensitif, kelesuan, kebosanan, tiada motivasi, hilang selera, hilang tumpuan, susah tidur, mimpi buruk, risau, berdebar-debar dan sakit kepala serius.

Apa Kesan Mematahkan Vitamin C pada tubuh

Patahkan Sustained Release vitamin -C Shaklee akan mendapat kesan yang lebih optimum..ha gitu lah yang saya dapat info dari Mak Shaklee. 

Rupanya, apa yang saya duk buat macam tu ada la dalam sebulan jugak la amalkan, tiba-tiba kecoh dalam group BNC dalam bulan Jan 15 bila kami semua dapat tahu bahawa mematahkan pil Sustained Release (SR) Vita-C kepasa dua akan menyebabkan penyerapannya kurang berkesan! Kami dapat info ini dari Nutritionist Shaklee.

Memang totally bercanggah dengan info yang terkini ini dan praktikal yang diperturunkan dari zaman berzaman oleh mereka yang telah lama mengamalkan pengambilan suplemen Vitamin C.

Saturday, February 14, 2015

GLA Complex - Bukan hanya untuk Wanita



Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA) , minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Biasanya,asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Tiada perisa,pewarna, atau bahan pengawet tambahan.

Friday, February 13, 2015

Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Hamil Secara Alam Semulajadi

Set Kesuburan Shaklee.

Kenalpasti Segala Punca Sukar Hamil

Kadar kesuburan di Malaysia menurun berbanding 1990-an. Masalah ketidaksuburan itu menjejaskan antara 10 hingga 15 peratus pasangan di Malaysia
(Menteri Kesihatan, Datuk Liow Tiong Lai)
Kadar kesuburan di Malaysia adalah 2.6 bayi untuk sepasang suami isteri pada
2007 iaitu penurunan daripada kira-kira 3.6 bayi untuk satu pasangan pada 1990
(Laporan Tabung Pendidikan Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef))
“20% pasangan yang mendapatkan rawatan kesuburan tidak merancang hubungan kelamin pada masa-masa yang tepat disebabkan kurangnya pengetahuan tentang kesuburan”

Al-Fatihah buat Murabbi Tuan Guru Nik Aziz: Perginya seorang pemimpin dan ulama dihormati

Al-Fatihah buat Murabbi Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz ( 1931 - 2015) 


12 Februari 2015

Tersentap seketika seluruh umat islam mendengar khabar berita Ulama Negara yang sangat mulia hatinya telah pergi bertemu Allah swt buat selama-lamanya... 

Hari ini kalau boleh kita kurangkan sembang kosong seeloknya kita memperingati ulama dunia..

Jika belum mengenali siapa Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang sebenarnya, bolehlah ambil masa untuk membaca kisah dan biodata beliau yang agak menarik ini. Semoga menjadi manfaat buat kita semua.

Gastrik Semasa Hamil



Assalamualaikum..

Hari ini saya nak bercerita tentang gastrik semasa hamil. Sebenarnya, kalau ikutkan pengalaman saya sendiri yang pernah hamil sebanyak 3 kali, saya memang pernah mengalami gastik. Tapi ketika hamil anak ketiga, Yus Anwari Ansar (sekarang dah nak masuk 4 tahun lagi tu...he's my baby Shaklee) Alhamdulillah masalah gastrik saya tidak seteruk sebelumnya.  Tapi saya terpanggil untuk berkongsi tentang masalah gastrik semasa hamil ini kerana rakan lama saya dari Terengganu telah menghubungi saya dan meminta pendapat mengenai isu ini.

Thursday, February 12, 2015

OMEGA GUARD SHAKLEE MENGHAKIS & MERBAHAYA??

Pernah tak korang dengar isu ni dulu? 

Mesti pernah kan... dah kecoh dalam dunia cyber ni sebenarnya.. tapi, baru-baru ini masih ada yang belum betul-betul faham mengapa Omega Guard Shaklee ni boleh menghakis polisterin?? 
Pernah suatu ketika , saya ditegur oleh seseorang tentang bahayanya Omega Guard Shaklee. Sedangkan ketika itu saya dah telan 2,3,4 botol juga la Omega Guard Shaklee ni. tak silap dalam tahun 2013 camtu la. 

ESP Shaklee bukan Soya GMO biasa

Ramai yang masih tidak tahu tentang GMO vs NON GMO. Walhal itu ini sudah hangat diperdebatkan di peringkat antarabangsa. Longgokan produk GMO dipasaran bebas dijual tanpa dilabel.




APAKAH MAKNA GMO ?


GMO  bermaksud ” Genetically Modified Organisma . Ia biasanya merujuk kepada makanan yang telah diubahsuai genetiknya atas sebab-sebab yang tidak berkaitan dengan kesihatan atau makanan . Untuk mengenal makanan GMO anda juga boleh melihat istilah GE atau istilah seperti genetik diubah  atau diubahsuai secara genetik atau juga secara genetik bertambah baik untuk makanan ini. Namun kebanyakannya ia tidak dinyatakan dalam banyak makana yang sedang dijual dipasaran.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts