Friday, January 23, 2015

Bertemu Shaklee tahun 2010 (part 1)


Assalamualaikum..

Terdetik dilubuk sanubari saya untuk berkongsi cerita yang tidak la seberapa pon..tapi saya nak share dengan anda semua bagaimana saya boleh JATUH CINTA dan terjebak dengan SHAKLEE.

Sewaktu mengandungkan anak kedua , Yus Athari Akid, saya dah pasang niat awal2 nak fully breastfeed baby kedua ni betul2..
sepanjang pregnant tu macam2 saya study pasal PENYUSUAN... pergi kelas penyusuan, beli buku , hari2 hobi saya search mengenai susu ibu ni...macam2 lagi lah.. dari a sampai z. dan sampai la dekat2 nak due tu kan, search pulak nak pakai set jamu la konon masa berpantang nanti... macam2 la jumpa... cam dalam gambo ni...




 Konon lepas bersalin nanti nak kurus sekali la... hari2 tau duk baca mana satu la yang terbaik nak guna nanti.. sewaktu search2 tu memang asyik keluar je blog pasal set hamil shaklee ni..

apa yang saya tengok dalam set ni, semuanya pil vitamin... kenapa takde pon tulis jamu dalam set Shaklee ni. dan kenapa takde tungku2 bagai tu kan..

then saya pon ignore je lah .... masa tu memang dah set kat mind ok nak beli SET HERBANEKA NR tu lah... ok dah siap tulis kat buku la ni, budget brape sume la kan.

dipendekkan cerita, sampai la waktu berpantang... semua berjalan dengan lancar..tapi masa tu saya memang tak ambik ape2 produk or jamu pon , tak sepertimana yang dirancang sebelum ni nak beli set jamu tu kan.. tapi, susu saya memang ALHAMDULILLAH MERIAH!

selepas dah habis pantang kat kampung, saya balik lebih awal la ke Kuala Lumpur..sebab suami pulak dah kerja, dan saya kena standby la stok susu untuk dia kan..saya pon tinggal lagi 2 minggu nak masuk kerja semula...
Tetapi, saya pulak mengalami masalah susu tiba2 drop teruk selepas balik berpantang dari kampung.. maybe masa tu saya terpaksa buat sendiri, dengan urusan kemas rumah, nak jaga baby, nak jaga yang si sulung lagi... masa tu memang terasa sangat STRESS bila dah 2 anak... tak reti nak handle kan bila dah tiba2 ramai anak..hehehehe
pam pon tak kuar jugak susu, picit tak jadi jugak.. melainkan dia direct ok la...
yang jadi masalah macam mane nak buat stok susu ni!!!!! arghhhhhhhhhh tension betul masa tu... Stress tahap maksima!!

Sampai la satu hari tu, saya terdetik nak search balik yang pasal set berpantang Shaklee tu kan ... saya klik... terjumpa la blog Kak Cery ni. tapi saya tertarik dengan entry SET MENYUSU SHAKLEE ...haaaa!!! mungkin yang ini lagi kena kot...

ok, menarik.... baca dan baca.. ok la , ambik la nombor talipon dia... sms je time tu..takde lagi whatsapp2 ni. fb dia pon saya takde masa tu so takde la nak pm2 ni...

ok, sms.... ingat2 lupa gak la..ayat saya masa tu sms kak cery

''Assalam, saya berminat nak tahu tentang set menyusu. saya ada masalah susu drop.. harap dapat membantu. - dari fara''..lebih kurang cenggitu lah ayat manis cewahhh!

tak sampai la berapa jam selepas tu... ada nombor opis mana pulak ni kol.... hehehe

ok la, angkat je la... dengar la suara seorang perempuan..lembut je suara... dia pon memperkenalkan diri dia... Assalam, fara ye... awak ade sms tadi kan pasal masalah susu ye. ni kak cery .. bla..bla..bla..bla..''

last2  cite la pasal nak cuba set menyusu trial pack je masa tu... then saya pon setuju la.. masa tu bayar la kat kak cery RM80 set trial  .. ok, sampai dah kat rumah selang 3 hari camtu la... bukak... waaaa menarik la.. berkaler2 vitamin dia... hijo ade, kuning ade, cam bau rumput ada , bujur2 beso plak tu..hahahaha . dalam bekas plastik petak tudung biru je, dapat plak freegift Magnet boleh buh kat peti ais... tapi sayanggg... anak2 main,abis pecah.. huhuhuuhhu

saya pon ikut la cara kak cery tu ajar makan macam mana, waktu dan sebagainya lah...
Dalam masa seminggu jugak saya dah nampak ada perubahan....
saya kurang stress, susu pon alhamdulillah lancar je, pam pon seronok je kan..tengok ok dah boleh wat stok dah ni untuk baby ni.. memang teruja betul la masa tu, terus sms kak cery bagitau .. kak, susu saya dah banyak balik! hehehehe . 

Habis trial pack tu, saya terus beli full pack ....
1. Vitamin C, B-Complex, Vita-Lea, Ostematrix, Alfalfa

set penyusuan lengkap


selepas tu, Add lagi ESP... perhhhhhh mase ni la susu saya memang walawehhhhhhh... hebat betul la kuasa Allah yang jadikan semua tu....

dan saya teruskan plus seronok sharing pasal susu saya meriah, pasal hari2 makan shaklee... dan seterusnya.

gambar susu yang meriah tu dah hilang..sayang... sedih pulak rasa ...tapi takpe la.. saya kongsikan cerita ini pon dah cukup rasa seronok...

Sejak saya dah cuba set penyusuan ni, semua vitamin2 yang saya beli kat farmasi tu tak habis2 makan... last2 saya buang je... plus saya study pasal perbezaan vitamin shaklee dengan yang lain, also yang brand biasa saya beli kat farmasi tu...wow! memang scary kalau kita dah tau perbezaan dia tau... Shaklee the best!

ok, setakat ni je perkongsian saya macam mana saya boleh terjebak dengan shaklee...

nanti ada lagi sambungan dari cerita ni pulak... tungguuu!!!


Sekian saja..

Assalamualaikum.

Wallahu a’lam.

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI FARA;
























Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area WANGSA MAJU, SETIAWANGSA, SETAPAK, KERAMAT, MELAWATI,  boleh hubungi FARA untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. 
 FARA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts