Tuesday, January 6, 2015

Produk Shaklee dari Mana? 8 Fakta Mengenai Asal Usul Produk Shaklee

Jom kenali Shaklee .

Sehingga kini, masih ramai lagi di luar sana yang masih belum mengetahui asal usul produk Shaklee. Ada juga yang menyangkakannya sama sahaja seperti produk cendawan atau MLM lain di luar sana, yang muncul dan panas hanya buat seketika, lepas tu tenggelam... Tetapi sekiranya itu anggapan anda, anda telah tersilap. Produk Shaklee berasal dari negara mana? Jom saya kongsikan 8 fakta mengenai asal usul produk Shaklee yang telahpun wujud lebih 50 tahun yang lalu, dan produk pertama Shaklee telahpun berusia 99 tahun dan masih dipercayai sehingga sekarang! Menakjubkan bukan? 

pejabat terawal Shaklee

1) Kisah Shaklee bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat. Shaklee percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.


2) Pada tahun 1915, Dr. Forrest C.Shaklee telah mencipta “Vitalized Minerals”, iaitu merupakan multivitamin yang pertama di dunia. Ianya juga merupakan asal usul bagi perkatan VITAMIN yang digunakan di seluruh dunia, di mana perkataan "Vitalized Minerals" itu apabila disingkatkan menjadikan sebutannya sebagai "Vita-min" dan digunakan sehingga ke hari ini.  Sehingga kini multivitamin ini masih dipercayai sehingga sekarang dan ianya dikenali sebagai Vitalea


3) Tatkala ramai orang lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada semula jadi – dengan mencari bahan-bahan semula jadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin. Dr. Forrest Shaklee juga di antara yang terawal mencipta bahanpencuci rumah bersifat biodegradasi dan tidak bertoksik di dunia, iaitu pada tahun 1960 yang diberikan nama Basic-H. Saya sangat-sangat sukakan Basic-H ni. Anda kena guna dulu baru tahu apa bezanya dengan produk pencuci yang lain.

the first Basic-H

4) Tatkala ramai syarikat membelanjakan jutaan wang untuk tujuan pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbillion ringgit sebagai ganjaran kepada parapengedarnya. Sebab itu anda tidak akan dapat melihat iklan mengenai produk Shaklee di kaca tv mahupun radio. Sehingga kini, Shaklee telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilionkepada para Pengedar nya. Termasuklah saya sendiri yang telah menjadi pengedar Shaklee since 2010 (pernah berehat sekejap but now saya bangkit semula dengan SHAKLEE). Meriah tau kalau join Shaklee bersama-sama kami. Seronok sangat dapat berkongsi kebaikan dengan semua. Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee? Lihat DI SINI

5) Jutaan ringgit juga dilaburkan untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee. Lebih daripada $250 juta dilaburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan setiap tahun. Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.

6) Hari ini, Shaklee merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia iaitu di SingaporeIndonesiaKanadaChinaUS,JepunMexico, Taiwan dan Malaysia. Dengan barisan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Shaklee melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa SelamatSentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

7) Sejak lebih 50 tahun, jutaan keluarga telah meletakkan kepercayaan mereka kepada Shaklee dalam mencorak gaya hidup sihat yang tidak dapat ditandingi oleh syarikat lain - iaitu dengan menghasilkan produk semula jadi yang selamat dan terbukti berkesan.


8) Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada setiap insan. Shaklee menghasilkan produk semula jadi yang sungguh luar biasa, yang membuatkan saya sangat-sangat teruja untuk berkongsi tentang kelebihan produk ini dengan semua orang. Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.Anda boleh teruskan pembacaan mengenai:Wallahu a’lam.


Anda mencari pengedar Shaklee Kuala Lumpur Hubungilah saya:

Puan Fara Sainai
012 - 310 7784
atau email kepada fara435@yahoo.com
FREE DELIVERY untuk kawasan Hulu Kelang 
(Wangsa Maju,Setiawangsa,Melawati,Keramat dll)
Penghantaran Pos Laju ke seluruh negara!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts