Thursday, January 29, 2015

Sekali Bateri Abis Daaaaa!!!~

semalam 28hb kan...

selalunya saya akan excited bila sampai tarikh ni..sebab, saya suka pergi beli barang2 rumah dekat AEON BIG Wangsa Maju..memang tak kesah la ramai orang ke, lambat ke, saya akan pergi jugak...

selalunya , sebelum nak pergi beli barang-barang rumah saya akan buat list dulu tau...budget la konon! selalu budget dalam RM300-500 la campur sabun basuh pinggan, sabun basuh pakaian, beras, minyak,telur, makanan anak2 lagi, macam2 lagi la...

Punyalah seronok bawak anak2 dengan Mak Bonda sekali nak gi CAREFOUR... sebenarnya dulu namanya carefour, pastu nak tukar jadi Aeon Big... so, still lekat carefour lagi la... hehehehe

Nak dijadikan cerita , masa nak start kereta tiba-tiba tak boleh nak start... ALAMAKKKK!!!! takkan minyak habis kot ... memang minyak ade lip lap lip lap..tapi dia ada lagi ...
rupanya BATERI Kereta dah habis laaaa..... henpon plak kena bar..tak boleh nak call internet pon takleh..
macam2 dugaan sejak dua tiga menjak ni..



nasib baik Makcik Midah ngn Pakcik Mat boleh tolong boleh bawak ke carefour... hehehhe...

Tapi saya sabar dan anggap je ni ujian ALLAH bagi kat saya ni.. setiap ujian dan masalah itu ada penyelesaiannya.. jangan panik, just rileks.. baca je Rabbi Yassir Walatu Assir..
dan tarik nafas dalam2...

dah sampai AEON BIG ni kan... mak ai...ramainya orang.. sampai nak dapat bakul dan troli pon habis..

cuma ni kali saya tak beli barang2 pencuci rumah...
sabun basuh pinggan, sabun basuh baju, pelembut kain...selalu habis gak la dalam RM100-200 tu pon tahan 1-2 bulan je.. tapi tiap2 bulan memang saya akan beli la..sebab habis sokmo! hahah

kali ni je, saya limitkan barang2 dapur (selain pencuci) hanya RM150 sahaja...

habis tu.. kalau tak beli barang pencuci rumah dan baju tu nak pakai ape pulak....

haaaa....ni nak cite ni!

bulan ni saya EXCITED nak cuba HOME CARE - GET CLEAN dari SHAKLEE..
nak tahu tak... memang best tau sbb ia boleh tahan sampai 3-5 bulan..

apa yang ada dalam home care get clean shaklee ni?

meh kita tengok skit...

SET PENJAGAAN RUMAH 

Soft Fabric Concentrate

Fresh Laundry Concentrate

Dish Wash Concentrate


Basic H Organic Super Cleaning Concentrate

haaaa nampak tak.... 

kenapa saya kata BEST Produk ni? 

Dengan rangkaian set penjagaan rumah ini, Shaklee bukan sahaja SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM bahkan lebih dari itu, Shaklee menJIMATkan wang kita. Apakah persamaan keempat-empat produk ini? Kalau anda perasan, keempat-empat ini ada perkataan ''concentrate". Perkataan concentrate ini menunjukkan kepekatan dan hanya sedikit sahaja digunakan untuk setiap penggunaan. Bukan seperti produk yang ada di pasaraya kini, walaupun botol besar tapi penggunaannya juga besar sebab ianya cair.

Saya sedia maklum, kebanyakan para isteri dan ibu yang membasuh pakaian atau pinggan mangkuk, tidak selesa dengan tiada buih. Sedangkan buih hanyalah penyeri cucian. Bila tiada buih, keinginan untuk memasukkan serbuk pencuci dengan lebih banyak adalah tinggi. Cuba anda kira sendiri, dalam sebulan berapa botol pencuci pinggan anda beli + berapa kilo sabun cuci anda beli = RMxxx saya percaya dalam sebulan, bajet untuk cucian sahaja mencecah seratus atau seratus lima puluh. Itu baru sebulan. Bagaimana pula dengan 3 bulan? sama la cam saya bagitahu kat atas tadi kan? 

Pastinya mencecah RM500! kan kalau campur2 dengan barang2 lain.

 Disini lah pentingnya Set Penjagaan Rumah dari Shaklee ini. Tidak dinafikan harga keempat-empat produk ini mencecah RM200 namun penggunaan nya adalah untuk 5 bulan!! Harga nya yang mahal dari yang lain, disebabkan:-

1) Kepekatan setiap produk ini memungkinkan penggunaan yang lama;
2) Penggunaannya sehingga 182liter (48 gallon) ;
3) Kesan yang lebih berkesan seperti menghilangkan gris dan minyak degil;
4) Keharuman dan kesegaran sekeliling rumah disamping selamat dari bau-bauan kimia.

Jadi sekarang pilihan di tangan anda, samada membayar RM100-150 sebulan atau RM200 untuk 5 bulan. Tidak ada paksaan dalam membuat keputusan.

Jom bertukar pilihan anda!

Jadikan kediaman anda yang sungguh bersih, antibacteria, sihat dan suci !


Wallahu a’lam.

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI FARA;


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area WANGSA MAJU, SETIAWANGSA, SETAPAK, KERAMAT, MELAWATI,  boleh hubungi FARA untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. 
 FARA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts