Wednesday, February 25, 2015

Kelebihan performance drink Shaklee - minuman elektrolit terunggul


Salam petang buat semua pembaca blog fsjannah. Moga perkongsian petang ni bermanfaat buat semua..kerana cerita petang ini mengenai minuman hangat di musim panas dan risiko strok haba. Bukan air milo atau horlicks tapi minuman tenaga Performance Drink Shaklee. Ia dijual dalam bentuk serbuk ala ala just tang. Lazat.  Kalau dulu dulu saya tak pandang sangat apa istimewanya kelebihan performance drink shaklee ni...Memang ada sentiasa setin kat rumah tapi jarang berusik, hanya bila demam atau cuaca panas terik baru saya minum, tu yang sampai keras2 serbuk tu.. Dan hanya minum ketika musim berpuasa saya bekalkan untuk suami saya kerja malam, dan kadang-kadang time dia pergi main futsal.. hehehe...  tapi tak tahu terperinci pentingnya minuman tu. Tapi selepas baca serba sedikit tentang pentingnya minuman elektrolit dan diberi penjelasan dan sharing dalam group BNC, barulah datang kesedaran untuk rajin minum.hihi

Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion..
Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan.

9 SEBAB utama kita kene minum air

Daripada apa yang saya baca...disini saya senaraikan 9 sebab utama kita kene minum air...

1. Weight loss < -- jadi siapa2 yang dalam proses berdiet... harus makes sure tak berenggang dgn plainwater..Tahukah anda yang AIR adalah alat terbaik untuk menurunkan berat badan..kenapa..sebab ianya dapat menggantikan minuman yang berkalori tinggi seperti soda dan juice..Dan yang anda perlu tahu yang AIR ni bertindak menekankan selera makan anda...maksud saya mcm ni.. Dikala anda berasa lapar,yang sebenarnya anda hanya haus..so instead of minum air.anda pergi makan...cemanalah nak diet..jadi cukup sekadar minum air okay.Water has no fat, no calories, no carbs, no sugar. Drink plenty to help your weight-loss regimen.

Tuesday, February 24, 2015

Testimoni MealShake: Akhirnya Lia temui penawar utk irfan,yg ada masalah bronchitis & Asma.... Alhamdulillah.

Salah satu sebab saya suke bisnes online ni ialah.. saya dapat tambah kawan.yahooo .. biarpun kenal di alam maya jer.... Kalau nak ikutkan ..hari2 ada testimoni2 best2... saya je yg tak sempat nak share kat sini...lately busy yang teramat..pagi ptg siang mlm kerja.. (tidur?..sambil tidur pun otak bekerja..ahaksss..)Kepada yang saya belum follow up atau tak sempat bertanya khabar..... saya harap anda semua sejahtera di bwh lindungan rahmatNya.. hanya doa yg sy kirimkan buat ada semua..kalian tetap di hati saya...
Dipendekkan cerita... ptg ni sebenarnya saya nak kongsi testimoni si Lia ni...yang gembira dgn suplemen yg dibelikan utk anaknya dan juga dirinya.. Jom baca

Rahsia Langsing Bertenaga dengan VITALEA

Vitalea, multivitamin tertua dunia, dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee pada 1915.




Tumpang bangga kerana multivitamin yang saya makan sekarang adalah jenama Shaklee. Tapi ramai lagi yang tak tahu kehebatan vitalea Saya sendiri dulu takut tengok pil ni.. Dahla saya tak berapa suka pil2
vitamin semua ni.. Tapi bila diri sendiri konsisten makan Vitalea. Memang saya akui hebatnya vitamin tertua dunia Vitalea untuk cantik dan sihat dari hujung rambut sampai hujung kaki. Untuk tenaga, Untuk langsing, Untuk anggun cerdas. Pendek kata VITALEA adalah nutrisi untuk sel yang sihat.

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah
   Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata 
   Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca –
La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin -
   Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi 
   Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad 
   Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim .

   Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat    
   yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

Saturday, February 21, 2015

Dari Hamil, Berpantang, Menyusu Shaklee Tetap Dihati

Assalamualaikum semua. Cuti-cuti ni apa yang korang buat kat rumah tu. Kalau free jom baca Kisah seorang ibu yang mulanya dia Tak kenal Shaklee. Tapi lepas satu-satu masalah dalam kehidupan dia Shaklee banyak membantu, dengan izin Allah swt la kan semua tu... akhirnya dia TERJATUH CINTA... jom baca kisah menarik dan panjang beliau...
--------------------------------
Tak kenal maka tak cinta..
"Saya mula kenal dengan Shaklee ketika naik kerja setelah habis pantang pada tahun 2012. Waktu tu suami cerita tentang ESP yang boleh tingkatkan pengeluaran susu. Ketika itu saya hanya mengepam susu dan bagi pada anak saya, Nafisah menggunakan botol. Tiada “direct feed” sebab Nafisah tidak pandai menghisap. Pelik juga. Tapi saya biarkan je sebab pada saya lebih selesa .

Friday, February 20, 2015

Kebaikan dan Khasiat Vitamin Penjagaan Sendi Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Vitamin untuk kesihatan sendi (tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecari sinovia)


Bayangkan jika salah satu sendi gagal berfungsi, pastilah pergerakan jadi terbatas. Terutamanya kepada mereka yang aktif. Tak kiralah sama ada mereka yang aktif bersukan,  kerja yang banyak pergerakan  atau yang suka pada aktiviti lasak dan ekstrem kesihatan sendi wajib diambil serius. Jangan pandang enteng tau!



Sendi yang sihat bermakna tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecari sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) iaitu komponen-komponen sendi; mendapat keperluan nutrisi dari yang mencukupi yang diserap oleh tubuh. Sendi yang sihat dan kuat dapat memberi keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

TESTIMONI : Hilangkan Parut Campak dalam 5 HARI

Saya masih teringat lagi yang kawan saya memang dari kecil tak pernah kena demam Campak .

kalau kecil-kecil kena takde la rasa teruk sangat kot sebab parut boleh cepat hilang. Ini dah tua ngko... memang tang parut tu yang memang susah giler kan. Tambah-tambah kat area muka... 

So kat sini saya nak share la sikit kisah Master Herny , bagaimana dia boleh cantik semula selepas kena campak, memang syok sangat. JOm baca apa dia cerita.

Thursday, February 19, 2015

Semakin Berseri Dengan ESP Shaklee

Masih ingat testimoni saya selepas consume beberapa vitamin Shaklee?? 
Jom baca kat sini .

Hari ini saya nak share kulit saya semakin berseri selepas ambil ESP (Energizing Soy Protein) ..

Tadaaaa.... 

shawl neolofa tu 1st time cuba.. hehe 
Semakin hari semakin saya dapat rasakan PERBEZAAN pada kulit wajah saya. 

Vitamin Untuk Kesihatan Sendi: Advanced Joint Health Tablet

Soalan popular bagi Shaklee Advanced Joint Health Tablet


Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yg dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yg sihat. Ia dihasilkan dari ramuan yg bertindak dgn pantas bagi menyokong makanan kesihatan yg diperlukan oleh sendi-sendi.

Siapakah yg memerlukan khasiat Shaklee Advanced Jointh Health Tablet?

Lelaki dan wanita dewasa yg mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yg mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Ibu Panik Nak Tambah Susu

Video: Ibu menyusu ini panik nak tambah susu!! Apa dia buat??


Assalam..


Sebelum saya teruskan...
Jemput tonton video ini terlebih dahulu...

Nak tau kenapa ibu ini panik sangat nak tambah susu badan??..

hmm..kenalah dengar cerita daripada beliau sendiri yer..

nanti panjang pulak karangan saya.. ;)




Ibu Yg PANIK Nak Tambah Susu Badan; Hingga Sanggup.... from iReach HD 

Wednesday, February 18, 2015

Apa Kata Professional Tentang SHAKLEE



Saya sedang membuat blogwalking ke blog-blog SID luar negara. Hmmm impresive, ramai professinal yang mempercayai shaklee dan terlibat dalam bisnes shaklee kerana shaklee sebuah syarikat yang boleh dipercayai. Bukan apa, ada rakan-rakan shaklee saya yang mengadu ipar-duai mereka yang menjadi doktor sibuk membantah penglibatan mereka dalam bisnes ini.

 Kata ipar-duai ini, shaklee ni tak bagus, side-effect dia dasyat. Ada pesakit (doktor lain punya pesakit) yang mengalami masalah hati kerana mengambil shaklee secara konsisten. Saya bukan nak menutup mata terhadap berita-berita ini. Masalahnya mereka yang mendakwa professional ini tidak membawa bukti yang kukuh untuk menuduh shaklee. Yang ada hanyalah anggapan semata-mata. Tiada pula mereka mengkaji secara lanjut bagaimana corak pengambilan vitamin, apa sejarah pesakit sebelum ambil shaklee, ada tak pesakit mengambil vit lain, gaya hidup pesakit dan pelbagai lagi keraguan yang boleh dipertikaikan. Saya sedih sebenarnya, saya percaya SID diluar sana bukan memikirkan keuntungan semata-mata apabila memilih shaklee sebagai bisnes mereka, tetapi kerana keberkesanan dan kebolehpercayaan terhadapa jenama ini. Jika tidak mahu percaya, buatlah kajian sendiri. Beratus-ratus artikel telah di bentangkan dan dibukukan diluar negara.

Vitamin Untuk Kesihatan Sendi : Advance Joint Health Tablet Shaklee

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan


Hari ini saya nak bercerita tentang vitamin untuk kesihatan sendi. Jangan buat tak tahu Shaklee juga ada produk untuk penjagaan sendi ni iaitu Advance Joint Health Tablet (AJHT).





Vitamin ini dihasilkan daripada satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi sendi. 

Tuesday, February 17, 2015

Set Resdung Shaklee Untuk Rawatan Penyakit Resdung


Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia.Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini.  Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama sinusitis. Masyarakat lazimnya menganggap penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Basic-H ~ Kegunaan semasa Emergency


KEGUNAAN SEMASA EMERGENCY 



CARA:

1. Menghapuskan kutu di atas kepala Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas

2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.

3. Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga

4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor) Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.

5. Sakit gigi Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.

9 Amalan Di Trimester Pertama Kehamilan

“Puan, anda disahkan hamil” kata Doktor yang cek kita…. (ayat dalam cerita drama.. hihih tak tau la kalau realiti macam mana). Lepas tu biasanya pelakon yang jadi suami akan menjadi happy gila tahu isteri dia dah pregnant…  kih kih kih

Masa ini memang sangat happy la kan, macam saya tak perlu nak doktor sahkan, cek UPT dah tau dah, just biasanya saya akan pergi klinik untuk scan baby bila dah besar sikit, untuk dapatkan due date.

Tak kisah la kan macam mana, tetapi paling penting dari saat itu anda harus mula menjaga kehamilan dengan baik agar bebas daripada komplikasi dan berpeluang menimang cahaya mata yang sihat.

Pemakanan sihat awal kehamilan

Baru hamil?


Jika anda baru sahaja tahu yang anda hamil, tahniah! Memandangkan sekarang anda bakal menjadi ibu, anda mungkin tertanya-tanya apa yang anda boleh dan tidak boleh makan, dan berapa kalori yang anda perlukan. 

Monday, February 16, 2015

Asid Folik (Acid Folic) Penting Kesihatan Janin

Usia janin dikira berdasarkan hari pertama hadi berakhir, ia kerana sukar menentukan secara tepat bila ibu mengalami ovulasi (waktu subur di mana sel telur dikeluarkan oleh kilang telur) dan bila sel sperma bersenyawa dengan sel telur.


Disebabkan pengiraan kehamilan bermula pada minggu terakhir ibu haid, ia bermakna usia janin yang dikandung ibu adalah berkurangan dua minggu. Minggu pertama adalah minggu terakhir haid walaupun belum persenyawaan berlaku.
Ibu sudah boleh mengira hari. Pada minggu ini hormon FSH (follicle Stimulating Hormone) perlahan-lahan mula dikeluarkan untuk membantu permatangan sel telur. Persenyawaan (pertemuan sel sperma dan sel telur) baru berlau 12-14 hari lagi di mana selepas berlaku persenyawaan maka terbentuklah embrio.

Sunday, February 15, 2015

Kelebihan Shaklee B Complex Dan Masalah Stress

Stres Adalah Pembunuh

Apa Yang Berlaku Kepada Tubuh Ketika Stres
Kepala : Stres menyebabkan Kemurungan, sensitif, kelesuan, kebosanan, tiada motivasi, hilang selera, hilang tumpuan, susah tidur, mimpi buruk, risau, berdebar-debar dan sakit kepala serius.

Apa Kesan Mematahkan Vitamin C pada tubuh

Patahkan Sustained Release vitamin -C Shaklee akan mendapat kesan yang lebih optimum..ha gitu lah yang saya dapat info dari Mak Shaklee. 

Rupanya, apa yang saya duk buat macam tu ada la dalam sebulan jugak la amalkan, tiba-tiba kecoh dalam group BNC dalam bulan Jan 15 bila kami semua dapat tahu bahawa mematahkan pil Sustained Release (SR) Vita-C kepasa dua akan menyebabkan penyerapannya kurang berkesan! Kami dapat info ini dari Nutritionist Shaklee.

Memang totally bercanggah dengan info yang terkini ini dan praktikal yang diperturunkan dari zaman berzaman oleh mereka yang telah lama mengamalkan pengambilan suplemen Vitamin C.

Saturday, February 14, 2015

GLA Complex - Bukan hanya untuk Wanita



Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA) , minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Biasanya,asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

Tiada perisa,pewarna, atau bahan pengawet tambahan.

Friday, February 13, 2015

Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Hamil Secara Alam Semulajadi

Set Kesuburan Shaklee.

Kenalpasti Segala Punca Sukar Hamil

Kadar kesuburan di Malaysia menurun berbanding 1990-an. Masalah ketidaksuburan itu menjejaskan antara 10 hingga 15 peratus pasangan di Malaysia
(Menteri Kesihatan, Datuk Liow Tiong Lai)
Kadar kesuburan di Malaysia adalah 2.6 bayi untuk sepasang suami isteri pada
2007 iaitu penurunan daripada kira-kira 3.6 bayi untuk satu pasangan pada 1990
(Laporan Tabung Pendidikan Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef))
“20% pasangan yang mendapatkan rawatan kesuburan tidak merancang hubungan kelamin pada masa-masa yang tepat disebabkan kurangnya pengetahuan tentang kesuburan”

Al-Fatihah buat Murabbi Tuan Guru Nik Aziz: Perginya seorang pemimpin dan ulama dihormati

Al-Fatihah buat Murabbi Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz ( 1931 - 2015) 


12 Februari 2015

Tersentap seketika seluruh umat islam mendengar khabar berita Ulama Negara yang sangat mulia hatinya telah pergi bertemu Allah swt buat selama-lamanya... 

Hari ini kalau boleh kita kurangkan sembang kosong seeloknya kita memperingati ulama dunia..

Jika belum mengenali siapa Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang sebenarnya, bolehlah ambil masa untuk membaca kisah dan biodata beliau yang agak menarik ini. Semoga menjadi manfaat buat kita semua.

Gastrik Semasa Hamil



Assalamualaikum..

Hari ini saya nak bercerita tentang gastrik semasa hamil. Sebenarnya, kalau ikutkan pengalaman saya sendiri yang pernah hamil sebanyak 3 kali, saya memang pernah mengalami gastik. Tapi ketika hamil anak ketiga, Yus Anwari Ansar (sekarang dah nak masuk 4 tahun lagi tu...he's my baby Shaklee) Alhamdulillah masalah gastrik saya tidak seteruk sebelumnya.  Tapi saya terpanggil untuk berkongsi tentang masalah gastrik semasa hamil ini kerana rakan lama saya dari Terengganu telah menghubungi saya dan meminta pendapat mengenai isu ini.

Thursday, February 12, 2015

OMEGA GUARD SHAKLEE MENGHAKIS & MERBAHAYA??

Pernah tak korang dengar isu ni dulu? 

Mesti pernah kan... dah kecoh dalam dunia cyber ni sebenarnya.. tapi, baru-baru ini masih ada yang belum betul-betul faham mengapa Omega Guard Shaklee ni boleh menghakis polisterin?? 
Pernah suatu ketika , saya ditegur oleh seseorang tentang bahayanya Omega Guard Shaklee. Sedangkan ketika itu saya dah telan 2,3,4 botol juga la Omega Guard Shaklee ni. tak silap dalam tahun 2013 camtu la. 

ESP Shaklee bukan Soya GMO biasa

Ramai yang masih tidak tahu tentang GMO vs NON GMO. Walhal itu ini sudah hangat diperdebatkan di peringkat antarabangsa. Longgokan produk GMO dipasaran bebas dijual tanpa dilabel.




APAKAH MAKNA GMO ?


GMO  bermaksud ” Genetically Modified Organisma . Ia biasanya merujuk kepada makanan yang telah diubahsuai genetiknya atas sebab-sebab yang tidak berkaitan dengan kesihatan atau makanan . Untuk mengenal makanan GMO anda juga boleh melihat istilah GE atau istilah seperti genetik diubah  atau diubahsuai secara genetik atau juga secara genetik bertambah baik untuk makanan ini. Namun kebanyakannya ia tidak dinyatakan dalam banyak makana yang sedang dijual dipasaran.

Tuesday, February 10, 2015

Kenapa Perlu Makanan Tambahan, Bolehkah Makan Banyak Vitamin?

Kenapa Perlu Makanan Tambahan, Bolehkah Makan Banyak Vitamin?
Cuba kita fikirkan Paradox Ini..
Semakin canggih pembangunan perubatan,teknologi dan penemuan saintifiknya semakin meningkat kadar penyakit-penyakit yang membawa maut, seperti serangan jantung, kanser, kencing manis darah tinggi dsb.
Ini bermakna perkembangan dan kecanggihan bidang perubatan tidak dapat menyumbang kearah pengurangan bilangan pesakit samada yang sedia ada maupun yang baru.
Kajian menunjukkan perkembangan teknologi perubatan hanya mampu memberi manfaat kepada mereka-mereka yang telah mengidap penyakit yang memerlukan perawatan dan yang perubatan yang lebih canggih dan selesa, tetapi dengan harga yang turut meningkat seiring kemajuannya.

Persoalan Yang Sering Ditanya Tentang Cara Makan Shaklee (FAQ)

Persoalan Yang Sering Ditanya Tentang Cara Makan Shaklee (FAQ)

Diruangan ini saya cuba menjawab beberapa persoalan yang sering diajukan kepada saya tentang cara makan vitamin Shaklee kerana mereka mengatakan ada banyak pendapat dari pengedar shaklee sendiri cara makan vitamin contohnya lecithin , omega dan alfalfa.
 Konsep Pemakanan Sihat Shaklee
Terlebih dahulu saya suka mengingatkan konsep pemakanan Shaklee ialah memberikan satu jaminan zat wajib kepada tubuh kerana makanan kita hari ini ternyata  tidak mampu berbuat demikian malah mengandungi berbagai-bagai bahan  yang bahaya kepada badan, tetapi itulah hakikat pilihan makanan yang kita ada, sila rujuk Kenapa Perlu Makanan Tambahan.  

VITALEA SHAKLEE MUTIVITAMIN DAN MULTIMINERAL

Produk UTAMA dalam SHAKLEE.....


Paling basic dan paling penting yang kita kena ambil, iaitu VITALEA WITH IRON. Ia juga merupakan produk pertama dari  DR. FOREST C.HAKLEE.

 APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?


Ianya dikatakan KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk.Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?.....


Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.  Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea.  Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.

Kehebatan Vitamin VITA-LEA Iron Formula

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee dengan harga yang mampu dibeli. Shaklee Vita Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting
yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Shaklee Vita Lea mampu: Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik kerana mengandungi vitamin dan mineral perlu yang wajib bagi keperluan sel-sel badan dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki.

The Shaklee Difference

Vitamin Bukan Ubat
 Supplimen bukanlah dikategorikan sebagai ubat oleh FDA, dengan itu ujian
klinikal tidak diwajibkan keatas produk-produk suplimen.
 Tetapi di Shaklee mempunyai bukti.  The Shaklee Difference – terdapat lebih dari 100 bahan saintifik, yang 90 daripadanya diterbitkan dalam jurnal peer-review yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee secara bercetak.

Cara Makan Vitamin Shaklee Paling Berkesan

Cara Makan Vitamin Shaklee

Sebelum nak cerita cara makan vitamin shaklee, perlu di ketahui susunan produk Shaklee mengikut kepentingannya.
ESP Soy Protein Isolate Powder
1.Esp- sekiranya hanya ada satu pilihan suplimen sahaja, bermulalah dengan Shaklee ESP. ESP berperanan membaik pulih sel-sel secara keseluruhan. Sel adalah ibarat batu bata bagi sebuah bangunan. Kukuh batu bata maka kukuhlah bangunan itu.

Vita-Lea Iron Formula
2.Vitalea – ibarat makan makanan seimbang dan dapat memenuhi keperluan setiap sel dari hujung rambut sampai hujung kaki.






(Nota: Dengan mengamalkan 2 produk di atas, lnsyallah 50% pembaikan telah berlaku ).

Friday, February 6, 2015

Batu Dalam Hempedu - The Sillent Killer


Bagi mereka yang se­ring rasa tidak selesa, senak atau sakit pada bahagian perut setiap kali selepas makan, ia mengganggu tugasan harian, apatah lagi jika berlarutan dalam tempoh lama.

Malah, mungkin ramai beranggapan sakit dialami itu disebabkan gastrik, tetapi jangan terkejut apabila pemeriksaan doktor pakar mendapati terdapat ketulan batu dalam pundi hempedu badan. Tidak dinafikan gejala penyakit batu karang hempedu seakan-akan sama dengan gastrik.

Pesakit berasa senak dan kadangkala sakit di bahagian perut, disertai rasa mual, angin, kembung perut dan muntah. Ramai yang mengabaikan gejala berkenaan sehingga akhirnya kesan kesakitan dialami tidak lagi mampu ditanggung badan. Ketika ini mungkin jalan penyelesaian terbaik adalah untuk membuang organ berkenaan bagi mengelakkan ia berulang.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts