Sunday, February 15, 2015

Kelebihan Shaklee B Complex Dan Masalah Stress

Stres Adalah Pembunuh

Apa Yang Berlaku Kepada Tubuh Ketika Stres
Kepala : Stres menyebabkan Kemurungan, sensitif, kelesuan, kebosanan, tiada motivasi, hilang selera, hilang tumpuan, susah tidur, mimpi buruk, risau, berdebar-debar dan sakit kepala serius.

Kulit : Menyebabkan masalah kulit berpanjangan seperti jerawat.
Jantung : Meningkatkan tekanan darah dan denyutan jantung, meningkatkan kolesterol jahat dan kemungkinan-kemungkinan serangan jantung.
Sendi dan Otot : Mengalami kesakitan,  ketegangan dan kepadatan tulang yang rendah.
Perut : Kekejangan perut, kembung, loya dan berat badan yang tidak stabil.
Pankreas : kekurangan pengeluaran insulin yang bolih meningkatkan risiko kencing manis.
Usus : Masalah penghadaman dan sistem usus seperti cirit birit dan sembelit.
Sistem Pembiakkan : Kurang keinginan sex, kurang pengeluaran sperma kepada lelaki dan kesakitan ketika haid bagi wanita.
Sistem Immuniti : Kurang daya tahan terhadap serangan penyakit dan penyembuhan penyakit yang lemah. Paling serius membawa kepada penyakit kanser kerana kurang kemampuan melawan serangan radikal bebas. 


   *Ramai diluar sana yang mengamalkan pengambilan B-Complex dari pelbagai jenis produk. 
Tetapi pilihan saya hanya 1 , iaitu B-Complex dari Shaklee. 

Manfaat Shaklee B Complex

Shaklee b complex adalah vitamin penting yang tidak dapat dibuat oleh tubuh, oleh itu mesti diperolehi dari luar ie makanan dan vitamin semulajadi.
B-Complex With Folic Acid
Shaklee b complex juga merupakan vitamin larut air bermakna tidak dapat disimpan lama olih badan dan akan kehilangan melalui peluh dan air kencing. Olih itu pengambilan yang berterusan diperlukan agar tidak kekurangan vitamin B-Complex.
Keistimewaan shaklee b complex ialah ianya lengkap mengandungi kelapan-lapan B dengan nilai 100 daily value (dv) atau lebih,  seperti yang digariskan olih Food and Drug Administration (FDA).
Untuk pilihan bijak, baca dahulu label yang terdapat dibotol vitamin anda. Pastikan vitamin B anda mempunyai kelapan-lapan B, kebanyakan vitamin B dipasaran hanya mengandungi 7 B kebawah sahaja. Biotin adalah elemen vitamin B yang paling mahal untuk diperolehi biasanya tidak diberikan olih jenama lain walaupun yang mempunyai nama besar dalam industri. Disinilah letaknya kewibawaan jenama shaklee sebagai pemimpin di dalam industri. 
Kenapa Perlu Kepada 8B ?
Setiap bahagian dari Shaklee B-complex mempunyai tugasan dan peranan masing-masing dan saling memerlukan antara satu sama lain. Olih itu kelapan-lapan B perlu ada serentak untuk memberikan hasil yang terbaik seperti yang diharapkan. 
Tugas dan peranan setiap B didalam  shaklee b komplex: 
Thiamin (B1) – menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
* Riboflavin (B2) – melindungi dari kanser, mencegah migrane dan katarak. Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic. 
Niacin (B3) – Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental 
Asid Pantothanate (B5) – membantu sistem saraf dan metabolisma, mengurangkan alergik, migrane dan kelesuan. Penting bagi aktiviti kelenjar adrenal, terutama dalam proses pembentukan hormon.Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang 
Pyridoxine (B6) – membantu dalam penghasilan sel darah merah,mengurangkan risiko hypertensi, asma serta PMS.Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi
Biotin (B7) – penting bagi proses perlepasan energi dari karbohidrat, pembentukan kuku dan rambut. 
Asid Folik (B9) – membantu perkembangan janin ( kekurangan boleh menyebabkan kecacatan janin), pengubatan anemia dan pembentukan hemoglobinBersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didalam badan 
Cobalamine (B12) Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram
Wallahu a’lam.


REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI FARA;


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area WANGSA MAJU, SETIAWANGSA, SETAPAK, KERAMAT, MELAWATI,  boleh hubungi FARA untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. 
 FARA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts