Tuesday, February 10, 2015

Persoalan Yang Sering Ditanya Tentang Cara Makan Shaklee (FAQ)

Persoalan Yang Sering Ditanya Tentang Cara Makan Shaklee (FAQ)

Diruangan ini saya cuba menjawab beberapa persoalan yang sering diajukan kepada saya tentang cara makan vitamin Shaklee kerana mereka mengatakan ada banyak pendapat dari pengedar shaklee sendiri cara makan vitamin contohnya lecithin , omega dan alfalfa.
 Konsep Pemakanan Sihat Shaklee
Terlebih dahulu saya suka mengingatkan konsep pemakanan Shaklee ialah memberikan satu jaminan zat wajib kepada tubuh kerana makanan kita hari ini ternyata  tidak mampu berbuat demikian malah mengandungi berbagai-bagai bahan  yang bahaya kepada badan, tetapi itulah hakikat pilihan makanan yang kita ada, sila rujuk Kenapa Perlu Makanan Tambahan.  Makanan Sel ialah protein yang lengkap dengan semua amino perlu (essential), vitamin-vitamin perlu , minerals perlu, kaborhidrat, lemak, air dsb. Maaf, sel-sel kita tak kenal siapa roti canai, nasi lemak, makanan arab, makanan western dsb nya yer..
Apabila ada makan masuk ianya akan diproses untuk menguraikan nutriens memenuhi keperluan sel-sel manakala yang tidak perlu dikeluarkan akan dibuang sebagai najis dan air kencing.
Malangnya makanan kita hari ini hanya sedap kenyang sahaja, tetapi lebih banyak yang perlu dibuang dari diperlukan sel, maka apabila sel tidak mendapat makananya apa yang berlaku? Bertambah malang lagi sistem pembuangan juga tidak dapat menjalankan fungsinya dengan baik!! Bayangkan…


Konsepnya, sel-sel ini bergabung membentuk tisu, tisu-tisu membentuk organ, beberapa organ bekerjasama membentuk sistem, seperti sistem pernafasan, sistem jantung, sistem imuniti, sistem pembuangan dsb. Sistem-sistem ini membentuk tubuh.
from cells to body


Oleh itu kekurangan 1 zat perlu/wajib pada sel, akan memberi kepincangan kepada tisu, kepada organ, seterusnya sistem dan tubuh mula menunjukkan tanda-tanda kepincangan itu melalui tanda-tanda kekurangan zat.

Bagaimana sikap anda?
 Ada yang perihatin, ramai juga tidak. Perihatin atau tidak terhadap tanda-tanda kekurangan zat, tetap akan sampailah kesatu peringkat dimana sistem tubuh mula lemah sehingga gagal berfungsi secara serius dan menyebabkan masalah kesihatan seperti  gaut, batu karang , sembelit, asma kegagalan fungsi jantung, buah pinggang, hati  dsb.
  
Adakah Shaklee Merawat Macam Ubat?.
 Apabila sel-sel dapat segala keperluannya, maka sistem-sistem akan mampu berfungsi, itulah konsepnya, seperti kata pengasas shaklee “The medical field is intersted in treating disease. I’m interested in building health” -Dr. Forrest C. Shaklee.

Vitamin bukan ubat, tapi memberi apa yang hak pada tempatnya, bukankah itu definasi ADIL? Berkonsepkan alam semulajadi, sesuai dengan falsafah Produk Shaklee “Products in Harmony with Nature and Good Health”


Lain-lain Soalan Yang Sering Ditanya :

Soalan : Bilakah nak makan, lecithin, omega, alfalfa?

Jawapan:saya Sama Seperti di Cara Makan Vitamin Paling Berkesan.

 Soalan : Bolehkah makan vitamin E, lecithin, alfalfa dsb serentak?

Jawapan dari Saintis Shaklee : “We are not aware of any science to suggest  conflict in taking both/any vita E and alalfa etc at the same time. All the nutriens are taken up by appropriate receptors in the small intestines”.

* Terdapat barisan saintis dibelakang produk Shaklee yang sentiasa bekerja keras bagi memastikan – Shaklee, Always Work, Always Safe, Always Green.

Itulah kehebatan Shaklee, melalui The Shaklee Difference teknologi.

shaklee different
Kalau ada yang tak setuju dengan jawapan dari saintis Shaklee tu …maka boleh la buka kilang vitamin sendiri kot ye…hehehe…..sorry macam menyindir pulak..ikhlas sebenarnya, cuma kasar sikit je..
 Persoalan : Sukatan vitamin, berapa banyak nak ambik C, B. Esp dsb sehari?
Jawapan saya: Lihat pada tanda-tanda yang badan berikan, contoh selalu demam, selalu selsema, asma, sakit kulit, alahan, mudah marah, tak ada tenaga, sembelit dsb, maka lebihkan dos vitamin-vitamin berkenaan agar tidak sahaja memenuhi keperluan wajib harian tetapi menampung kekurangan-kekurangan lama yang ditanggung oleh sel. sila rujuk Bagaimana tahap kesihatan anda.
 Persoalan : Bolehkah berbagai vitamin diambil bersama?
Jawapan saya:Kalau ada vitamin tak boleh diambil bersama pada satu masa, kenapa Shaklee menggabungkan semua vitamin dalam satu tablet seperti Vita Lea?
Sama saperti jawapan saintis shaklee di atas, iaitu berlainan enzim akan bertindak balas dengan berlainan vitamin dan diserap dibahagian perut yang berlainan. Contoh calcium diserap dibahagian paling atas iaitu duodenum…….dan garlic paling bawah, sebab itu untuk ambil garlic perut kena ada isi mengelakkan angin ‘reflux’.
Lawatan ke kilang shaklee memperlihatkan berbagai-bagai lagi ujian-ujian lain yang tidak dilakukan oleh mana-mana kompetitor lain,..cukuplah saya katakan Shaklee pilihan Nasa dari 1993 dan pilihan ramai juara olympians menerangkan maksudnya yang besarkan? Semoga serba sedikit telah membantu dalam pemasalahan di atas dan lebih memahami konsep suplimen supaya ada kekuatan untuk berdisiplin dan mendapat nikmat kesihatan secara semulajadi yang berterusan.
Wallahu a’lam.REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI FARA;Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area WANGSA MAJU, SETIAWANGSA, SETAPAK, KERAMAT, MELAWATI,  boleh hubungi FARA untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. 
 FARA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts