Friday, February 13, 2015

Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Hamil Secara Alam Semulajadi

Set Kesuburan Shaklee.

Kenalpasti Segala Punca Sukar Hamil

Kadar kesuburan di Malaysia menurun berbanding 1990-an. Masalah ketidaksuburan itu menjejaskan antara 10 hingga 15 peratus pasangan di Malaysia
(Menteri Kesihatan, Datuk Liow Tiong Lai)
Kadar kesuburan di Malaysia adalah 2.6 bayi untuk sepasang suami isteri pada
2007 iaitu penurunan daripada kira-kira 3.6 bayi untuk satu pasangan pada 1990
(Laporan Tabung Pendidikan Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef))
“20% pasangan yang mendapatkan rawatan kesuburan tidak merancang hubungan kelamin pada masa-masa yang tepat disebabkan kurangnya pengetahuan tentang kesuburan”
(American Infertility Association( AIA))

Set Kesuburan Shaklee.

Pengenalan

Bagi proses kehamilan, hubungan seks amatlah penting dilakukan pada waktu subur. Waktu subur dapat dikira dari jarak masa kitar haid yang sebelumnya, melalui carta suhu, atau melihat perubahan kelikatan mukus (lendir) pangkal rahim. Sperma perlu berada di dalam salur falopio pada waktu subur kerana ovum hanya dapat bersenyawa untuk beberapa jam, iaitu 48 hingga 72 jam. Dengan mengadakan hubungan seks sekurang-kurangnya pada hari ke-11 dari kitaran haid bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal, maka peluang persenyawaan berlaku adalah tinggi.

Tips Supaya Mudah Hamil
* Mulakan segala usaha dan ikhtiar dengan doa agar hasilnya adalah keberkatan.
* Ketahui makanan dan minuman yang Terbaik dan Sebaliknya untuk diambil.
*  Kebiasaan dan pola hidup yang sebaiknya Anda HINDARI dan yang sebaiknya Anda LAKUKAN
* Ketahui cara menghitung masa subur dengan betul (Ingat!! Sangatlah penting untuk menghitung masa subur dengan tepat!)
* Bagi Anda yang mengalami kegemukan (obesiti), Dapatkan bagaimana cara diet yang sihat agar boleh hamil
*  Apa dan bagaimana efek ubat-ubatan penyubur
 * Dalami jenis-jenis pemeriksaan dan terapi yang biasa dilakukan untuk mempercepat kehamilan
*  Ketahui makanan apa yang mampu meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma suami Anda perlu tahu kesan haid yang tidak teratur dan rawatannya.
 * Atasi masalah hormon tidak stabil.
* Tangani stress anda sebaiknya.
Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Membantu
Set kesuburan Shaklee yang dicadangkan membantu dari segi memastikan kesihatan dan integriti sel-sel melalui pembekalan nutrien-nutrien yang penting bagi setiap sel-sel berkenaan. Sel yang sihat membentuk organ yang sihat seterusnya sistem yang sihat, ie sistem pembiakan, pernafasan, darah, jantung dsb yang penting kearah kesuburan dan kesihatan ibu dan anak yang bakal dilahirkan.
Set Kesuburan Shaklee terdiri dari :

1. Protin
Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum.Protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes,antibodies andneurotransmitter.
2. Vitalea / Shaklee Multivitamins Multiminerals
 Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee . Shaklee Vita Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Jika diambil setiap hari, Shaklee Vita Lea mampu: Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik kerana mengandungi vitamin dan mineral perlu yang wajib bagi keperluan sel-sel badan dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki termasuk sel-sel yang terlibat bagi proses kesuburan.
 3. Shaklee B-Complex
Kelelahan dan keinginan yang tinggi untuk mendapatkan zuriat menyebabkan stress yang berterusan samada disedari atau tanpa disedari.Stress yang berterusan ini akan tentunya mengganggu segala sistem dalaman tubuh termasuk tahap kesuburan pasangan.
B-complek shaklee terkenal dengan kemampuannya membantu minda menjadi lebih positif seterusnya lebih tenang dan ceria.
B komplek shaklee juga mengandungi folic asid 100% usrda yang penting untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi spina bifida yang boleh berlaku dimunggu pertama kehamilan.
4. Vitamin C
Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dgn ovum.
5. Vitamin E dengan Silenium

Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan,melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain,
ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.


6. Zink

Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.
Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA(Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat.
Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagiwanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.
7. Alfalfa Complex
Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).
Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.
8. GLA Complex 

Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan
sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum).

Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio,yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).


Wallahu a’lam.


REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI FARA;


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area WANGSA MAJU, SETIAWANGSA, SETAPAK, KERAMAT, MELAWATI,  boleh hubungi FARA untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. 
 FARA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts