Tuesday, February 10, 2015

The Shaklee Difference

Vitamin Bukan Ubat
 Supplimen bukanlah dikategorikan sebagai ubat oleh FDA, dengan itu ujian
klinikal tidak diwajibkan keatas produk-produk suplimen.
 Tetapi di Shaklee mempunyai bukti.  The Shaklee Difference – terdapat lebih dari 100 bahan saintifik, yang 90 daripadanya diterbitkan dalam jurnal peer-review yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee secara bercetak.
 The Shaklee Difference – Shaklee membelanjakan lebih daripada $300 juta bagi ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

Dalam satu kajian unggul pada 2007 yang dikendalikan oleh para saintis, Shaklee dengan kerjasama Universiti of California Berkeley School of Public Health menunjukkanorang yang mengamalkan multivitamin Shaklee mempunyai kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil dari jenama lain.

Hasil kajian yang juga disebut “Landmark Study” menunjukkan angka-angka yang diperolehi amat menarik.

Kajian adalah berdasarkan pengguna yang telah mengambil produk Shaklee melebihi 20 tahun dari segi penyakit jantung coronary, angina, kegagalan jantung kongestif, diabetes, strok dan emphisema, homosistin yang rendah, LDL, HDL, dan purata umur – The Shaklee Difference.

Bukti eksperimen menunjukkan Shaklee adalah yang terbaik dalam semua ujian dan pada masa yang sama, ia membuktikan bahawa mengambil makanan tambahan yang salah adalah lebih buruk daripada tidak mengambil apa-apa makanan tambahan.


Tips Mengenali Kualiti Vitamin Anda


Salah satu ujian keputusan ujian klinikal terhadap produk shaklee dinamakan “Explosive Technology” atau “Teknologi Pecah”.

Adalah amat penting pil yang anda ambil pecah dalam masa yang sepatutnya bagi memastikan penyerapan berlaku dan tidak terbuang  sebagai najis – The ShakleeDifference.

Lebih cepat pecah adalah lebih baik. Adalah lebih malang sekiranya tidak pecah dan tersangkut di buah pinggang atau hati yang merupakan penapis dalam tubuh kita dan membentuk batu kerana kekerasannya.


Ujian yang saya lakukan ke atas multivitamin jenama Shaklee, menunjukkan ianya pecah dalam masa kurang dari 5 minit dan anda boleh melakukan ujian yang sama keatas produk suplimen anda untuk memastikan ianya boleh pecah dan nutrien-nutriennya mampu diserap.

Hasil ujian klinikal mendapati dalam masa setengah jam apa-apa vitamin yang tersenarai dilabel botol produk Shaklee telah berada didalam darah – The shaklee Difference
 Bahan yang diperlukan ialah gelas berisi sedikit air:

Sekiranya anda menggunakan jenama lain, boleh la melakukan ujian ini bagi memastikan vitamin anda selamat digunakan untuk jangkamasa panjang dan berkesan memberi kebaikan pada kesihatan anda.Wallahu a’lam.


REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI FARA;


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area WANGSA MAJU, SETIAWANGSA, SETAPAK, KERAMAT, MELAWATI,  boleh hubungi FARA untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. 
 FARA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts