Saturday, March 14, 2015

2 Sebab Orang Anti MLM Bisnes

Saya nak kongsi dengan semua tentang penyalahgunaan bisnes MLM sehinggakan orang ramai anti dengan bisnes MLM ni.


Fakta:
Multilevel Marketing (MLM) ialah strategi pemasaran dimana setiap pengedar dibayar komisyen/bonus berdasarkan jualan peribadi dan jual berkumpulan. Tak semua bisnes MLM itu tak bagus tapi hanya segelintir yang dah terkena dengan perangkap MLM maka bisnes MLM dicop skim cepat kaya,skim setan bertopeng manusia yang berleluasa di akhir zaman.


Jika nak pilih bisnes MLM sebagai sumber pendapatan tambahan pastikan anda semak:

1- Adakah syarikat MLM tersebut menjadikan produk sekadar mengaburi mata, harga produk tinggi melampau.Lebih fokus untuk jual beli orang bukannya jual beli produk

2-Walaupun harga produk sesuai, tetapi anda semak adakah pengedar/leader menyalahgunakan pelan pemasaran syarikat dengan mempengaruhi bakal ahli melaburkan RM5000-RM30000 untuk membeli pangkat atau buat pinjaman peribadi?

Bulan pertama je banyak bonus. Bulan seterusnya hampir tiada.
Jangan semata-mata nak kaya cepat, anda gadai duit saving anda. Siapa nak tolong nanti?

Itulah dua sebab orang anti MLM ni. produk sekadar mengaburi mata, lebih kepada headhunting dan salahguna pelan pemasaran jadi skim cepat kaya

Saya pun bisnes MLM tapi pilihan saya terbaik tanpa memanipulasi sesiapa. Vitamin C yang saya jual lebih kurang 40sen ja sebiji, B-Complex 30sen sebiji. Multivitamin terbaik dunia pulak lebih kurang 60sen sebiji. Murah tapi kualiti tahap 5 bintang. 

Kalau rekrut ahli baru iaitu anak bisnes kita , saya tak dapat apa-apa any komisen pun ,,,
Semua bermula dari 0 ... Tak ada pulak kena labur kan duit ribu riban.. apa yang saya dan rakan-rakan bisnes saya buat dan juga GROUP BEAUTIFUL & CHARMING , hanyalah memenuhkan MASTERCHEKLIST jer.......

Sebahagian daripada GROUP BEAUTIFUL & CHARMING 

credit to MamaFaiz





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts